5 tipp, hogy miként válasszon jó utasbiztosítást a síeléshez

Főoldal 9 blog 9 5 tipp, hogy miként válasszon jó utasbiztosítást a síeléshez

2021. 06. 30.

Itt a tél és hamarosan a síszezon is kezdetét veszi, ilyenkor rengetegen indulnak útnak, hogy élvezzék a sípályák nyújtotta örömöket. Ha Ön is így tesz, akkor érdemes elolvasnia, hogy mikre érdemes odafigyelni, amikor utasbiztosítást köt síeléshez.

Síléc: pipa, síbakancs: pipa, síbérlet: pipa, ha minden megvan, akkor irány a pálya és jól megérdemelt sportolás és száguldás, de biztos, hogy mindenre gondolt? Az a BBP utasbiztosítás nem hiányzik?

„Jajj majd max. kötök egyet indulás előtt gyorsan” – ez gondolat lehet, hogy végzetes (legalábbis a pénztárcára nézve). Az alábbiakban összeállítottunk néhány egyszerű tippet, amire mindenképpen figyeljen oda, ha téli sportoláshoz köt utasbiztosítást.

Ilyen a jó utasbiztosítás síeléshez

1. Orvosi és mentési költségek: minél magasabb annál jobb!

Egy komolyabb baleset vagy betegség bekövetkeztekor az ellátás költségei a több tízmillió forintot is elérhetik. De mitől függ, hogy végül „mennyit kell fizetnie az életéért”? Függ az adott ország árszínvonalától, függ a mentés bonyolultságától, például, hogy szükséges-e hegyimentés vagy mentőhelikopteres mentés. Az ellátás költségeit növeli, ha több bonyolult műtétet kell elvégezni és még ezernyi kisebb és nagyobb tényezőtől az utolsó fájdalomcsillapító tablettáig, amelyet Önnek – jobb esetben a biztosítójának – ki kell fizetnie.

Ezért lényeges szempont a megfelelő síbiztosítás kiválasztásakor, hogy milyen maximális térítési összegeket ajánl az utasbiztosítás, amelyet éppen megköt. Síeléshez javasolt legalább a 30.000.000 Ft-os orvosi és mentési költségtérítés, ennél alacsonyabb biztosítási összeggel ne induljon útnak!

2. Mentőhelikopteres mentés, és a hegyi mentés nagyon fontos

Ha síelni megy, akkor a fentebb említett orvosi és mentési költségek térítése mellett kiemelten fontos, hogy az síbiztosítás csomagja tartalmazzon mentőhelikopteres mentést, és hegyi mentést is! Ez azért kiemeleten fontos, mert ezek nélkül a biztosító csak a kórházi ellátását fogja fedezni a mentést viszont nem! A mentési költség pedig akár az 5.000.000 Ft-ot is meghaladhatja!

3. Poggyász

A testi épség és az egészség védelme mellett a magunkkal vitt vagyontárgyak védelmét is érdemes megszervezni. A sielésre elvitt ingóságok biztosítása pedig még fontosabb, hisz a teljes sífelszerelés egymagában nagy értéket képvisel!

4. Síbérlet árának visszatérítése

Mi történik, ha Ön megbetegszik vagy balesetet szenved az utazást megelőzően és ebből kifolyólag nem tud elutazni? Egyszerű a válasz: elbukja a síbérletének árát, amely tetemes költség. Ha lehetséges válasszon olyan biztosítást, amely ebben is segítséget nyújt Önnek!

5. A felelősségbiztosítást is tartalmazzon a csomag

A sípálya szabadsága, a sportolás és a száguldás élvezete olykor meglepő élményekkel gazdagíthatja az embert. Ez nem mindig jó élmény, ha például csak egy nagy esésre gondolunk, de emellett okozhatunk másoknak is kellemetlenséget. Ilyen esetben, ha mi vagyunk a károkozók, akkor pénzügyileg kell helytállnunk a károsult ellátásának térítéséért, vagy sérült tárgyainak, felszerelésének újra beszerzéséért. Ha síbiztosítást köt, mindig olyan csomagot válasszon, amely tartalmaz felelősségbiztosítást is, mert ez az egyik legfontosabb az orvosi költségek térítése mellett!

Válassza ár-érték arányban a legjobbat!

Olcsó húsnak, híg a leve – tartja a mondás. És milyen igaz, hisz sok-sok olyan esettel találkozik az ember, amikor úgy gondolja, hogy „jó lesz nekem az olcsóbbik is” aztán két hét múlva viheti vissza az árut cserére. A rossz hír az, hogy egy utasbiztosítás megkötése és a sípályán történő baleset bekövetkezte után nem viheti vissza a biztosítását, hogy ez mégsem térít annyit, amennyit kellene, ezért cseréljék le egy jobbra.

Akkor mi a megoldás; ha jó utasbiztosítást akarok a sieléshez?

  • Tájékozódjon a célország árszínvonaláról!
  • Nézze meg a biztosítók kínálatát (síeléshez javasolt a minimum 30.000.000 Ft-os orvosi és mentési költségtérítés).
  • Már indulhat is, hogy élvezze a sportolás nyújtotta örömöket.

Tudta? Síeléshez megkötheti biztosítását a Biztosításszakértő.com-on is! Nézze meg, hogy milyen síbiztosítást kínálunk Önnek >

 

Kapcsolódó cikkeink
Legújabb cikkeink