MENU
Társasház biztosítás

Társasház biztosítás

A társasház biztosítás segít az Ön társasházának, lakóközösségének a közös vagyon, valamint a lakók vagyonának megvédésében. Emellett a közös biztosítás olcsóbb és kár esetén lényegesen gyorsabb ügyintézést kínál, mint az egyénileg megkötött lakásbiztosítások.

Mit véd és mi ellen jó a társasház biztosítás?

A társasház biztosítás megkötése nem kötelező, de nagyon ajánlott, mert az épület folyamatosan ki van téve olyan eseményeknek, amelyek kisebb-nagyobb befektetéssel hozhatók csak helyre. A társasház biztosítás megvédi az épületet a pincétől a padlásig a leggyakoribb viharkároktól elkezdve bizonyos vadállatkárokon keresztül a lakók egymásnak - nem szándékosan - okozott káraiig. Ennél azonban még többet is jelenthet egy társasházi biztosítás a lakók részére:

  • Költség csökkentés minden egyes lakásnál: nincs szükség egyenként teljeskörű lakásbiztosítás megkötésére, csupán ingóság fedezet kötésére van szükség, ami jelentősen olcsóbb lehet az ingatlan+ingóság fedezetet nyújtó biztosításoknál.
  • Gyorsabb kárrendezés: ha kár keletkezik egy kézben összpontosul az egész házra vonatkozó kárrendezés, ezzel időt, energiát és utánajárást spórol: 1 telefonos vagy online kárbejelentés elég az egyszerre történt összes kár egyidejű jelzésére a biztosító felé. Nincs szükség arra, hogy az ügyfelek - a lakók egyenként bejelentse a kárát ugyanannál az eseménynél.
  • Közös értékek védelme: A közös területeken lévő ingóság is védelmet élvezhet, amellyel kár esetén a lakóközösség vagyona, ezzel együtt pénzügyei is biztonságban lesznek.

Károk, amelyeket elfelejthet, ha van társasház biztosítás (példák)

Nyári felhőszakadás következtében a pincéket elárasztja a víz. A víz által okozott károk helyreállítását a biztosító fizeti, amennyiben ingóság is sérült, megsemmisült, akkor azt a társasház biztosítás szerződésbe kötött kollektív ingóság, vagy egyénileg kötött ingóság biztosítás fedezi.
  társasház biztosítás vízkárok

Nagy erejű szélvihar megrongálja a kéményeket és tetőcserepeket, ennek következménye, hogy néhány lakás beázott. A kémény, a tető és a beázott lakások helyreállítását a társasház biztosítás alapján a biztosító téríti.
  társasház biztosítás viharkárok

Elektromos zárlat miatt az egyik lakásban tűz üt ki, a lakásban tárolt ingóságok megsemmisülnek, a füst beszennyezi a lépcsőházat és további lakásokat. Tűz esetén a biztosító - a társasház biztosítás értelmében - mind a lakások, mind a közös területeket helyreállítását térít. A megsemmisült ingóságot az egyénileg kötött lakásbiztosítás ingóság fedezet része, vagy a társasház biztosítás mellé kötött kollektív ingóság biztosítás téríti.
  társasház biztosítás tűzkárok

A MSK-64 skálán 5-ösnél erősebb földrengés rázza meg a biztosított társasházat. A lift életveszélyes, használhatatlan, a lakásokban megrepedtek a falak, a külső vakolat lehullott. A biztosító földrengés esetén állja a biztosított épület kárainak helyreállítását.
  földrengéskár társasház biztosítás

A viharban több villámcsapás is érte a társasházat. Tönkrement az elektromos garázskapu, valamint néhány bedugva hagyott hűtő és számítógép is megrongálódott. A garázskapu javítását a társasház biztosítás fedezi, a lakók tönkrement ingóságait pedig egyénileg kötött ingóságbiztosításuk vagy a kollektív ingóságbiztosítás téríti.
  villámcsapás épületkár a társasházban.

Ezen felül sok-sok olyan kockázati kör van, amelyeket fentebb nem említettünk és komoly bonyodalmakat, kiadásokat eredményezhetnek a társasháznak.

 

Mire terjed ki még a társasház biztosítás? Tudjon meg többet a társasház-biztosítás csomagjairól>>

 

visszahívást kérek!

 

Miért éri meg Önnek biztosítást kötni az épületre?

 Az aljától a tetejéig védettséget élvez az épület

Egyszerűbb, gyorsabb kárügyintézés

A társasház biztosításban a lakók ingóságát is biztosíthatja

Olcsóbb, mint a lakók által egyénileg megkötött lakásbiztosítás

Az egész országra kiterjedő balesetbiztosítással védheti a lakások tulajdonosait

A közös képviselő és a lakók szakmai kérdésekkel, kárbejelentéssel, egyéb ügyintézéssel telefonos elérhetőségeinken, online és személyesen mindig fordulhatnak hozzánk.

A társasház biztosítás több, mint épületbiztosítás

Ingóságbiztosítás a társasház biztosításban

Gyakran megesik, hogy a lakók elfeledkeznek a saját ingatlanukon belül található értékekre lakásbiztosítást kötni. Ha bekövetkezik a baj és nem csak az épület sérül, akkor pénzügyileg súlyos terhet ró a lakóra az ingóságok megjavíttatása vagy újra beszerzése. Erre nyújt megoldást a kollektív ingóságbiztosítás, amelyet kiegészítőként kérhet a társasház biztosítás megkötésekor. A kollektív ingóságbiztosítás olcsóbb, mintha a lakók egyenként kötnének lakásbiztosítást, így ezt a kiegészítőt is megéri kihasználni.

A KOLLEKTÍV INGÓSÁGBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSAI

Minden a szerződésben meghatározott kár bekövetkeztekor a biztosító maximum 3.000.000 Ft-ig vállalja az ingatlanon belül található értékek pótlásának költségtérítését.

Legfeljebb 3.000.000 Ft/ingatlan (az azon belül található értékek)


Balesetbiztosítás a társasház biztosításban

A balesetbiztosítás gyors segítséget jelent annak a lakónak (vagy örökösének), akit a baleset ért. A kollektív balesetbiztosítás a társasházon kívül történt balesetekre is kiterjed, így bárhol jár védettséget élvez!

A BALESETBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSAI

Baleseti halál: 300.000 Ft / biztosított,

Baleseti rokkantság: 300.000 Ft / biztosított,

Csonttörés: 5 ezer Ft / biztosított,

Közlekedési baleseti halál: 600 ezer Ft / biztosított.


Gépjármű biztosítás

Ha gépjármű biztosítás, akkor rögtön a kötelező, és a casco jut eszébe mindenkinek, hiszen miért is jutna eszébe a társasház biztosítás? A társasház biztosítás azonban hasonlóan egy casco biztosításhoz, fedezetet nyújt a társasház részét képező magántulajdonú garázsban, mélygarázs parkolóban a társasházi lakók autóira is, amellyel a biztosító segítséget nyújt azoknak, akiknek casco biztosítása a kár bekövetkeztekor nincs.

GÉPJÁRMŰ BIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSA

Maximum 4 000 000 Ft/kár/gépjármű

 

 

visszahívást kérek!