Főoldal 9 Megtakarítások

MEGTAKARÍTÁSOK, BEFEKTETÉSEK, ÖNGONDOSKODÁS

ADÓJÓVÁÍRÁSOS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS

A megtakarítások – befektetések egyik leghasznosabbika a nyugdíjbiztosítás, amellyel megteremtheti a nyugdíjazás utáni jövedelmét. A rendszeres megtakarítás mellé igényelhető 20% állami adójóváírás, amely tovább bővíti a megtakarítások értékét. Gyűjtsön nyugdíjára megtakarítási programunk segítségével és hagyja, hogy állami támogatással és hozamokkal bővüljön nyugdíjkasszája. Mit kap Ön? Az MNB által előírt etikus megtakarítást, választási lehetőséget több befektetési – akár kötvény, akár részvény – alap közül, amely önnek a legjobb, egy bármikor elérhető segítő kezet, nyugdíjaskori pénzügyi biztonságot. Ne halogasson, az öngondoskodás mindig megtérül!

önkéntes nyugdíjpénztár

ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR

Az önkéntes nyugdíjpénztár az adójóváírásos nyugdíjbiztosításhoz hasonlóan a nyugdíjcélú öngondoskodás egyik formája. Az önkéntes nyugdíjpénztár esetén is a rendszeres forint befizetései ön által választott, a hozam elvárásának megfelelő befektetési portfóliókba (kötvény, részvény, vagy vegyes alapok) kerülnek, illetve megkapja az előző adóévben befizetett megtakarítások után a 20% adójóváírást is. A péntártagok egyéni számláján lévő (hozamokkal és adójóváírással növelt) összeget egy összegben, vagy járadék formájában lehet felvenni, így azonnali kiegészítéssel bővül majd a havi nyugdíjaskori megélhetése.

PALÁNTA GYERMEK MEGTAKARÍTÁSOK

A gyermek egy befektetés a jövőbe, ezért szülőként mindent megteszünk a későbbi boldogulásukért, igyekszünk arra terelni őket, ami nekik a legjobb. Aki nem tervez hosszú távra, annak komoly anyagi problémát okozhat a gyermeke útnak indítása. Kerülje el a hitel, vagy bármilyen kölcsön felvételét, mert ha segítene gyermekének a taníttatásban, egy ingatlan, egy lakás megvételében, akkor akár erre is sor kerülhet. A Palánta rendszeres megtakarítási program azonnali segítséget jelent már a tervezés idején is, hiszen a befektetés a lejár előtt is hozzáférhető, de a megvalósításnál is hatalmas támogatást jelent. A gyermeke részére félretett összegeket tovább bővítheti a rugalmasan válaszható befektetési alapok, amelyek lehetnek kötvény, részvény vagy vegyes alapok és ezek tetszőleges kombinációi is

Tornai Edit

Megtakarítást, befektetést, öngondoskodási formát keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

egyösszegű befektetés megtakarítás

EGYÖSSZEGŰ BEFEKTETÉS, MEGTAKARÍTÁS

Ha már rendelkezik tőkével és szeretné munkára fogni a pénzét, akkor a rendszeres megtakarítások helyett válasszon a rövid-, közép- vagy hosszútávú egyösszegű befektetések közül. A rendszeres megtakarításokhoz hasonlóan az egyösszegű befektetés esetén is befektetési alapok sorából választhatja ki az ön kockázatviselési hajlandóságának megfelelőt. Választhat részvény, kötvény és vegyes befektetési alap közül és a tartam alatt bármikor módosíthatja is azt akár online is. A magyar adójogszabályoknak köszönhetően pedig, ha minimum 10 évig tartja fenn egyösszegű befektetési szerződését, akkor adómentesen kapja a meg a befektetés nyereségét is.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

Mindenkinek vannak egészségügyi kiadásai, miért ne tekintene kiadásaira egyúttal úgy, mint egy befektetés? Az egészségpénztár feladata az egészség védelmét szolgáló, de a magyar társadalombiztosítás által nem, vagy csak részben támogatott ellátások kiegészítése. Az egészségpénztárba Ön, illetve munkáltatója hónapról hónapra pénzösszegeket helyezhetnek el, ezért pedig évente adójóváírást kap a magyar államtól. A pénztári megtakarítás esetén befektetési alap választására nem kerül sor, így hozam vagy kamat nem kerül jóváírásra, azonban az adójóváírás által minden befizetett és elköltött forint 20%-kal ér többet, amelyet bármikor fel is használhat egészségügyi kiadásaira. Az ön által megtakarított pénzt családja, szerettei egészségi kiadásaira is használhatja.

Fundamenta lakástakarék

FUNDAMENTA LAKÁSTAKARÉK

Az egyre növekvő magyar ingatlanárak miatt szinte kötelező egy rendszeres lakás előtakarékosság számla elindítása. Habár manapság banki kölcsön nélkül szinte lehetetlen egy ingatlan megvásárlása, mégis nagy segítséget nyújthat, ha már van valamekkora kezdőtőke a vásárlás előtt. A Fundamenta lakáskassza többféle terméke közül akár már egészen gyermekkortól takarékoskodhat a jövőbeli lakáscélra és a kezdőtőkére, hogy amikor eljön az idő, akkor magas összeggel tudjanak a tettek mezejére lépni. A Fundamenta lakástakarék évente betéti kamatot és bónusz jóváírással ad, emellett pedig a kedvező Fundamenta hitel azonnali megoldást nyújt az ingatlan cél elérésében.