Motor és robogó kötelező biztosítás kalkulátor, online kötés

Főoldal 9 Gépjármű biztosítások 9 Motor és robogó kötelező biztosítás kalkulátor, online kötés

A motor és segédmotor, más néven robogó kötelező biztosítás megkötése ugyanolyan fontos, mint a személyautónál vagy egyéb más járműnél. A magyar törvények szerint minden forgalomban résztvevő gépjárműnek rendelkeznie kell kötelezővel, ha pedig ilyennel nem rendelkezik, akkor jobb esetben csak a hatóságokkal kerül összetűzésbe, rosszabb esetben pedig az okozott kárt zsebből kell kifizetnie az üzembentartónak.

robogó biztosítás ikon

Segédmotor – Robogó kötelező biztosítás

Az 50 ccm hengerűrtartalom, illetve az alatti motorral rendelkező járműveket nevezzük segédmotoros kerékpárnak, amelyet emlegethetünk robogó néven is. A segédmotor vagy maximum 50 ccm-es robogó esetén annak ellenére, hogy nem kell forgalomba helyezni, nincs rendszáma, nincs forgalmi engedélye, nincsenek a más járműveknél megszokott dokumentumok, mégis szükséges az 50 ccm motor biztosítás megkötése.

De miért kell a segédmotoros kötelező biztosítás, ha nincs rendszáma, forgalmija? Ennek egyszerű magyarázata, hogy a magyar jogszabályok kötelezővé teszik és közúti ellenőrzéskor az ellenőrzést végző szerv kérheti bemutatásra a biztosítás igazolását. Amennyiben nem rendelkezik biztosítással, szabálysértési eljárást, illetve pénzbüntetést vonhat maga után.

A szabálysértési eljárás, és/vagy pénzbüntetés egyébként még a kisebb probléma, mert ha a robogó használata közben károkozás történik, akkor az 50cm3-es jármű használóját ugyanúgy felelősség terheli és köteles megtéríteni a károsult járművében okozott kárt.

Az ilyen fajta járműre casco biztosítás nem köthető, sem casco jellegű (de assistance sem) kiegészítőt nem lehet választani a kötelező mellé azoknál a biztosítóknál, akiknél egyébként lehetőség lenne kiegészítő igénylésére más gépjármű esetén.

robogó biztosítás ikon
robogó biztosítás ikon
robogó biztosítás ikon
segédmotor biztosítás

Segédmotor biztosítás mennyibe kerül, a robogó biztosítás ára

Lényegesen egyszerűbb a segédmotoros robogó kötelező biztosítás árának meghatározása, mint az 50cm3 feletti motoroknál.

A robogó biztosítás ára könnyedén kiszámolható: Jellemzően a 1-2 paraméter megadásával már megtudhatja a biztosítási díjat akár egy online kalkulátor segítségével is, amelyet az alábbi gombra kattintva elérhet nálunk is!

Elektromos robogó kötelező biztosítás

Egyre terjednek az alternatív meghajtással bíró járművek. Habár az elektromos autók állnak a reflektorfényben az elektromos robogók nagy választéka érhető már el.

Az elektromos robogókra, mint az 50cm3 hengerűrtartalom, illetve az alatti motorral rendelkező járművekre, ugyanúgy szükséges a kötelező biztosítás, hiszen károkozás ezekkel a járművekkel is lehetséges.

Hasonlóan a robbanó motoros robogó kötelezőjéhez az elektromos robogó biztosítás is motor kötelező biztosítás kalkulátor segítségével pillanatok alatt kiszámolható és megköthető.

A segédmotor biztosítás kalkulátor eléréséhez kattintson az alábbi gombra!

motor biztosítás

Motor kötelező biztosítás

A motor kötelező biztosítás az ismertebb és fontosabb lehetőség, amellyel egyébként, ahogy a neve is sugallja, kötelező rendelkezni, hogy a másoknak okozott károkat megtérítse, ha a motor üzembentartója a kár okozója. „Nagy motor” esetén a kgfb ára többnyire ugyanúgy tevődik össze, mint egy személyautónál, az alapdíj, az üzembentartó lakcíme szerinti besorolás, üzembentartó kora szerinti besorolás, bonus-malus rendszer, stb. mind-mind díjfaktornak számít.

Hogyan működik a motor kötelező biztosítás? Amennyiben nem 50cm3 alatti robogót vagy segédmotoros kerékpárt tervez vásárolni vagy vásárolt, akkor:

 • Ha 0 km-es, új motort vásárol, akkor a jármű fogalomba helyezéséhez, hogy rendszámot és a kötelező dokumentumok meglegyenek, például forgalmi engedélyt kaphasson, szükséges a biztosítás megléte, ennek hiányában nem helyezik forgalomba a motort.
 • Amennyiben használtan vásárolta a motorbiciklit, akkor az adásvételi szerződésen szereplő dátummal szükséges kötelező biztosítást kötnie. Amennyiben csak később köti meg a biztosítást, akkor MABISZ fedezetlenségi napi díjat kell fizetnie azokra a napokra, ameddig nem volt érvényes kötelező biztosítás a motoron. Ezt az összeget a motor biztosítás kalkulátor a számolás végeztével automatikusan megadja és rászámítja a kgfb-re, így önnek nem kell külön kiszámolnia és befizetnie ezt.
motor biztosítás
motor biztosítás
motor biztosítás
motor biztosítás
motorkerékpár biztosítás kalkulátor

Például Ön vásárolt egy motort pénteken, de úgy dönt, hogy csak következő hét hétfőjén köt rá biztosítási szerződést, akkor összesen 3 napnyi (péntek, szombat, vasárnap) fedezetlenségi díjat kell fizetnie a biztosítás éves díján felül.

A használtan vásárolt járműveknél gyakori tévedés, hogy a korábbi tulajdonos biztosítása érvényes addig, amíg az új tulajdonos új kgfb -t köt. A régi kötelező kizárólag a régi üzembentartó által okozott károk megtérítésére vonatkozott, az adásvételi szerződés megkötésével a régi biztosítás érvényét veszíti.

Abban az időszakban, amíg nem köt az új tulajdonos új biztosítást, addig gyűlik a fedezetlenségi napi díj, de ami sokkal rosszabb, hogy kockáztatja a biztosítás nélkül okozott károk saját pénztárca terhére történő megtérítését is.

A motor biztosítás ára mitől függ és mennyibe kerül?

A biztosítási ajánlat sokféle tételt tartalmazhat, amely alapján összeáll a végleges fizetendő összeg. Néhány a legfontosabbak közül. De ha nem szeretne ezekkel foglalkozni, akkor ajánljuk figyelmébe a motor biztosítás kalkulátor segítségét.

 • A motor kötelező biztosítás függ az alapdíjtól;
 • A díj függ az ön motorkerékpárjától;
 • Az éves díj módosulhat attól is, hogy hány kilométert fut egy év alatt a motor;
 • A motor biztosítás ára változik, ha van érvényes bonus-malus fokozat;
 • A biztosítási díj azon is múlik, hogy a lakcímkártyán és a forgalmi engedélyben mi az ön állandó bejelentett lakcíme;
 • A biztosítási díj azon is múlik, hogy a lakcímkártyán és a forgalmi engedélyben mi az ön állandó bejelentett lakcíme;
 • A biztosítás árát befolyásolja, hogy hány éves ön;
 • A motor kötelező ára változik, ha több motorkerékpár üzembentartója;
 • Egyéb kedvezmények igénybevételén is múlhat a végösszeg;

A motor kötelező biztosítás függ az alapdíjtól;

A biztosító egyedi díjszabásának alapja az alapdíj, amelyből vonják le a kedvezményeket és pótdíjazás esetén erre helyeződik rá a pótdíj mértéke. Például, ha az önre vonatkozó kgfb alapdíj 40.000 Ft, de kap 5% kedvezményt, akkor 40.000 Ft – 5% = 38.000 Ft lesz a fizetendő biztosítási díj.

A díj függ az ön motorkerékpárjától;

Korábban a hengerűrtartalom (cm3) alapján számolták a biztosítások díját, azonban ez mára megváltozott. Ahogyan az autóknál, a kötelező biztosítás esetén a díjszámítás alapja a kW-ban megadott teljesítmény, úgy motorkerékpároknál sincs ez másként. Minél nagyobb teljesítmény leadására képes a jármű, annál nagyobb alapdíjkategóriából indul a díjszámítás motor biztosítás kalkulátor felületén.

Az éves díj módosulhat attól is, hogy hány kilométert fut egy év alatt a motor;

Egyes biztosítók kedvezményt adnak akkor, ha kevesebbet fut a jármű. Ez a kedvezmény 5-10-15%-ot is elérheti attól függően, hogy a biztosítási ajánlaton mekkora éves, tervezett kilométer szám lett megadva.

A motor biztosítás ára változik, ha van érvényes bonus-malus fokozat;

Ha új belépőként köt biztosítást, akinek még nem volt korábban nevén motor és ezáltal bónusz fokozat, akkor magasabb díjra számíthat. Minél magasabb bónusz fokozata van, annál kedvezőbb díjon kötheti meg a kötelező biztosítását. Ez fordítva is igaz: ha malus fokozata van, akkor a motor biztosítás kalkulátor magasabb végeredményt fog adni.

 A biztosítási díj azon is múlik, hogy a lakcímkártyán és a forgalmi engedélyben mi az ön állandó bejelentett lakcíme;

Bizonyára hallott már arról, hogy sokszor vidék-Budapest szembenállásként említik a kötelező díjakat; Budapesti állandó bejelentett lakcímmel drágább a motor kötelező biztosítás, mint vidékivel. Ez csak részben igaz: a biztosítók nem budapestiekre és nem-budapestiekre szabva tervezik az áraikat, hanem egészen pontosan irányítószámra lebontva ajánlják ki a kgfb díjaikat. Ezt természetesen a motor biztosítás online kalkulátor tudja és a számoláskor azonnal beleszámolja a végösszegbe.

A biztosítás árát befolyásolja, hogy hány éves ön;

Ez a legegyszerűbb paraméter. Egyes biztosítóknál minél idősebb ön, annál olcsóbb alapdíj kategóriából indul, illetve más biztosítóknál annál nagyobb kedvezményt kap a kgfb alapdíjból.

A motor kötelező ára változik, ha több motorkerékpár üzembentartója;

A biztosító az árai kidolgozásánál figyelembe veszi azt is, ha valakinek több – ugyanolyan kategóriájú – jármű is van a nevén. Egyes biztosítók ezt felhasználja és pótdíjat ad, más biztosítók pedig nem. A több jármű egyidejű üzemeltetése olyan vonatkozásban is változtat a díjon, hogy míg a régebbi motoron már van összegyűjtött bónusz fokozat, addig az új A00-ból indul. A régebbi motorról pedig majd csak akkor viheti át a bónusz fokozatát, ha eladta, vagy kivonta véglegesen a forgalomból.

Egyéb kedvezmények igénybevételén is múlhat a végösszeg;

A biztosítók egymástól függetlenül kínálhatnak különböző kedvezményeket, amelyekkel alacsonyabbá teheti a biztosításának éves díját. Bizonyos esetekben csak egy jól körülhatárolt csoport kaphatja meg a kedvezményt, például a közalkalmazotti kedvezmény, de léteznek olyanok is, amelyek mindenkinek igényelhetők, akik rendelkeznek email címmel, mobiltelefonszámmal vagy bankszámlával. Ilyen kgfb kedvezmény az e-kommunikációs kedvezmény vagy a díjfizetési ütem és mód kedvezményt.

Egy motor kötelező biztosítás kalkulátor segítségével könnyen és gyorsan kiszámolhatja akár az összes hazai biztosító motor biztosítás termékének árát annak minden kedvezményével együtt.

Bonus-Malus motor vagy kismotor biztosítás esetén

A bonus-malus rendszert a 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet szabályozza, ebben a rendeletben azt is szabályozta a jogalkotó, hogy mely járművek tartoznak ennek hatálya alá és melyek azok, amik nem. Habár minden közúti forgalomban részt vevő gépjárműre kötelező megkötni a felelősségbiztosítást, de nem minden jármű használatával gyűjthető bónusz fokozat.

A motorkerékpár üzembentartója új belépőként (nem volt még soha, avagy 2 éven túl volt kötelező biztosítása korábban) A00 fokozatból indul és természetesen gyűjtheti évről évre a fokozatokat és vele a kedvezményeket egészen B10 maximális fokozatig. A00-tól visszafelé is léphet egészen M04-ig, amellyel komoly pótdíjakat kap a biztosítótól.

Ha önnek üzembentartóként már volt korábban gyűjtött bónusz fokozata, akkor azt természetesen 2 éven belül átviheti az új járműre. Nagyon fontos, hogy csak kategórián belül mozgatható a bónusz fokozat, így motorról autóra, vagy autóról motorra nem viheti át, tehát, ha korábban autója volt, de most motort vett, akkor az autója bónuszát még 2 évig viheti át egy másikra, de a motorkerékpár kötelező biztosítási szerződése A00-ból fog indulni.

A segédmotoros kerékpár biztosítás megkötése is kötelező, de nem tartozik a bonus-malus rendszer hatálya alá. Ezzel nem kap kedvezményt, ezzel nem gyűlik bónusz fokozat és így, ha később nagyobb motort vesz, akkor A00-ból fog indulni annak a biztosítása. Ha önnek robogó a közlekedési eszköze, akkor csak abban az esetben változhat a díja, ha biztosító módosítja évfordulóval a robogó kötelező biztosítás díját.

bonus-malus fokozatok táblázata

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.