Sztornó – útlemondási biztosítás

tartalmazza a csomag Védelem baleset vagy betegség miatti utazás lemondásra

tartalmazza a csomag Kedvező árak

tartalmazza a csomag Családi és csoportos extra kedvezmények

tartalmazza a csomag Gyors biztosítás kötés, akár online

tartalmazza a csomagKöthető önállóan és utasbiztosítással együtt

 

 

Főoldal 9 Utasbiztosítások 9 Sztornó – útlemondási biztosítás

Előfordul, hogy az utolsó pillanatban nem tud elutazni a már régóta tervezett nyaralásra, utazásra. Néha az utazás közben történik valami, ami miatt idejekorán haza kell indulni. Ekkor nincs más lehetőség, mint lemondani vagy megszakítani az utazást, azonban az útlemondás bizonyos költségekkel jár, az út megszakítása miatt pedig elvesznek a fel nem használt napok. Ezeket a költségeket fedezi a Sztornó – útlemondási biztosítás.

3-féle sztornó – útlemondási biztosítás csomag, az ön igényeihez

  Kombi Maxi
Kombi Európa
Basic
Hogyan köthető? Utasbiztosítással együtt Utasbiztosítással együtt Önállóan
A max. biztosítási összeg foglalásonként és eseményenként 6 millió Ft 2,4 millió Ft 2 millió Ft
– ezen belül utasonként 3 millió Ft 800.000 Ft 500.000 Ft
– ezen belül repülőjegy-kiállítás díjára repülőjegyenként 15.000 Ft 15.000 Ft 15.000 Ft
Utast terhelő önrészesedés 10%* 10%* 20%
Területi hatály Világ Európa Világ
Árak (az utazás árának százaléka) 4% 2,5% 5%
  Kombi Maxi
Hogyan köthető? Utasbiztosítással együtt
A max. biztosítási összeg foglalásonként és eseményenként 6 millió Ft
– ezen belül utasonként 3 millió Ft
– ezen belül repülőjegy-kiállítás díjára repülőjegyenként 15.000 Ft
Utast terhelő önrészesedés 10%*
Területi hatály Világ
Díjak (az utazás árának százaléka) 4%
  Kombi Európa
Hogyan köthető? Utasbiztosítással együtt
A max. biztosítási összeg foglalásonként és eseményenként 2,4 millió Ft
– ezen belül utasonként 800.000 Ft
– ezen belül repülőjegy-kiállítás díjára repülőjegyenként 15.000 Ft
Utast terhelő önrészesedés 10%*
Területi hatály Kizárólag Európán belüli utazásokra
Díjak (az utazás árának százaléka) 2,5%

*Ha a biztosítási esemény az utas Covid-19 megbetegedése, sürgősségi kórházi fekvőbeteg gyógykezelése, halála, vagy baleseti csonttörés, szalagszakadás, vagy legalább III. fokú égési sérülés, önrészesedés 0%

  Basic
Hogyan köthető? Önállóan
A max. biztosítási összeg foglalásonként és eseményenként 2 millió Ft
– ezen belül utasonként 500.000 Ft
– ezen belül repülőjegy-kiállítás díjára repülőjegyenként 15.000 Ft
Utast terhelő önrészesedés 20%
Területi hatály Világ
Díjak (az utazás árának százaléka) 5%

Figyelem! A sztornó biztosítási szerződést legkésőbb az utazás kezdő napját megelőző 30. napig lehet megkötni. Amennyiben az utazás kezdő napját megelőző 29 napon belül történik a foglalás, akkor csak az utazás foglalásának napján lehet megkötni a biztosítást!

Tornai Edit

Útlemondási biztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

Az utolsó pillanatban lemondott utazását bizonyos lemondási költségek terhelhetik, ezt hívják kötbérsávnak. A kötbérsáv azt az időszakot jelöli, amikor ha lemondja az utazását, akkor az utazás egy bizonyos százalékát nem téríti vissza a szolgáltató. A vissza nem térített utazási díj pedig biztosítás híján az ön pénztárcáját terheli. Ha tart attól, hogy valamilyen váratlan esemény keresztülhúzhatja a számításait és azzal még pénzt is veszít, akkor ajánlott Önnek megkötni az útlemondási biztosítást.

A már megkezdett utazás megszakítása azzal jár, hogy a fel nem használt időszak elvész, azt úgy kezeli az utazás szervezője,  vagy szállásadó, mintha felhasználta volna, tehát visszatérítést ön nem kérhet. Ilyenkor a sztornó biztosítás az önrész levonása mellett megtéríti azt az időszakot, amelyet nem tudott kihasználni.

A Sztornó – útlemondási biztosítás ott áll ön mögött, ha lemondani kényszerül az utazását

Utazás kezdete előtti váratlan esemény esetén megtéríti az utazási iroda által felszámított lemondási költség ellenértékét az alábbi események esetén:

 

 • Váratlan megbetegedés vagy baleset Haláleset
 • Tűz, elemi kár vagy bűncselekmény által okozott vagyoni kár
 • Utazási okmány eltulajdonítása
 • Munkaviszony megszűnése
 • Váratlan terhesség
 • Válás
 • Érettségi vizsgán való megbukás
 • Bíróság által tanúként való beidézés

Utazás megszakítása: az útlemondási biztosítás térítést nyújt időarányosan a fel nem használt utazási napokra, ha az alábbi váratlan események bekövetkeznek.

 

 • Sürgősségi ellátást igénylő váratlan betegség, baleset következtében hazaszállítás
 • Haláleset
 • Otthon maradt közeli hozzátartozó életveszélyes állapota vagy halála
 • Tűz, elemi kár vagy bűncselekmény által okozott vagyoni kár

Mit jelent az útlemondási biztosítás és hogyan tud segíteni önnek?

t

Mi az útlemondási biztosítás?

Az utasbiztosítások nagy kalapjába tartozik az útlemondási biztosítás, de mégis jelentősen különbözik az általánosan ismert utasbiztosítási termékektől. Az útlemondási biztosítás vagy másik nevén sztornó biztosítás is pénzügyileg segíti az utazót akkor, amikor megtörtént a baj, azonban nem az egészségügyi ellátások felkutatásában és térítésében, hanem a fel nem használt utazás árának visszatérítésében.

Az utazási irodák, illetve szállásadók, repülőtársaságok a szerződési feltételei között fenntartják az elállások esetére bánatpénz levonásának lehetőségét. Ez a kötbér fajta azt jelenti, hogy az utazás előtt bizonyos nappal, ha eláll az utazástól, akkor a befizetett díjnak már nem a 100%-át kapja vissza.

Magyarul, ha ön utazna külföldre, azonban még az utazás előtt olyan esemény történik, ami megfelel a biztosító által közzétett feltételeknek, akkor azt az összeget, amely az utazás lemondásakor nem jár vissza, megtéríti a biztosítási fedezet.

t

Így tud segíteni önnek az útlemondási biztosítás

Az utazás sok előkészülettel jár és sok olyan lehetőség is van, amikor az előkészületek ellenére mégsem valósul meg az út. Mi történik olyankor, amikor az utazás valamilyen okból meghiúsul?

 • Még lehetséges az utazás időpontjának módosítása akár felár ellenében, de akkor megoldott a kérdés, nincs idegeskedés, sem tetemes pénzveszteség.
 • Ha olyan esemény történik, amiért kénytelen lemondani az utazását és még a kötbérezési időszak nem kezdődött el, akkor ingyenesen lemondható a foglalás. Ezzel sajnos az útnak lőttek, de legalább az utazás árát visszakapja. (És nem mellékesen az utasbiztosítás is visszamondható, amelynek a díját a biztosító visszautalja.)
 • A harmadik és egyben legrosszabb variáció, amikor már nem tudja lemondani az utazást veszteség nélkül, vagyis elindult a kötbérsáv. Az utazási irodák, szállásadók stb. általános szerződési feltételei meghatároznak egy időpontot, amikortól már lemondás esetén nem fizetik vissza a lemondott út költségének bizonyos százalékát. Ahogy közeledik az utazás időpontja, úgy lesz ez a százalék egyre magasabb és néha el is éri a 100%-ot.

Ha a harmadik eset áll fenn, akkor remélhetőleg van önnek sztornó biztosítása, amely pontosan az ilyen esetekre lett kitalálva. A kötbérsáv elindulásától önt pénzügyi veszteség éri az út lemondásakor, ezért, ha a probléma mellett, ami miatt dugába dőlt az utazás, még pénzt is veszít, akkor már egy újabb kellemetlenséggel néz szembe.

A sztornó biztosítás visszafizeti az elveszített pénzt

Ha a biztosító által meghatározott okokból mondja le az utazást, akkor a biztosító megtéríti azt az összeget, amelyet nem kap vissza már a kötbérezés miatt. Ezek az okok a választott biztosító biztosítási feltételeiben szerepelnek és biztosítónként változhat, azonban korábbi cikkünkben kísérletet tettünk rá, hogy felsoroljunk 13 olyan esetet, amikor segít az útlemondási biztosítás. Ezek azok az esetek, amikor az útlemondási biztosításukra igényelhetik az elvesztett kötbért. Ilyen lehet például egy baleset, egy betegség, vagy családtag halála, de ezen kívül még sok olyan helyzet adódhat, amikor kénytelen lemondani a vakációt.

P

Az útlemondási biztosítás nem csak a lemondáskor használható

Sokan nem tudják, hogy a legtöbb sztornó biztosítás nem csak az utazás lemondásakor segít, tehát nem csak akkor kaphatnak vissza pénzt, ha el sem indulnak otthonról. Ezek a biztosítások általában olyan esetekben is pénzügyi segítséget nyújtanak, amikor már elindult az utazás, de idő előtt kénytelen hazautazni.

Az utazás megszakítására vonatkozó védelem legalább olyan fontos, mint ha el sem tud utazni, hiszen a külföldi tartózkodás ideje alatt is zajlik az élet, lehet, hogy önt éri baleset vagy betegszik meg, vagy az utastársával történik baleset vagy betegszik meg. Mindemellett természetesen egyéb események is bekövetkezhetnek, amelyek miatt haladéktalanul haza kell térnie.

A fentebb említett 13 esetben az is benne van, ha a biztosítók által meghatározott okokból kénytelen megszakítani az utazást, tehát már elindult és meg is érkezett a céljához. Ilyenkor a fel nem használt napok árát is vissza tudja igényelni a biztosítótól a sztornó biztosításra.

Események, amelyekre nem veheti igénybe a sztornó biztosítást

Az útlemondás sokféle okból történhet, de vannak olyan esetek, amelyekre a biztosítók nem vállalnak kockázatot. Ha ön ilyen okokra hivatkozik a biztosítási szolgáltatás igénybejelentésekor, akkor a biztosító el fogja utasítani a kár kifizetését.

Mik ezek az esetek?

 • Kedvezőtlen időjárás,
 • vis maior (például természeti katasztrófa, vagy háború a célországban, pandémia miatti beutazási tilalom a célországban),
 • felelőtlen magatartás,
 • az utazó szenvedélybetegségéből fakadó problémák,
 • pszichiátriai és pszichés megbetegedés,
 • kontrollvizsgálat, vagy utókezelés miatti útlemondás,
 • ha a célország a beutazáshoz szükséges engedély kiadását megtagadta,
 • pandémiától és fertőződéstől való félelem,
 • stb.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket? Minket mindig elér, ha tanácsra van szüksége!

 

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

figyelmeztetés

A biztosítási szerződés területi hatálya nem terjed ki:

 • Afganisztán, Burma (Myanmar), Észak-Korea, Fehéroroszország, Irán, Oroszország, Szíria, Ukrajna, Venezuela és az Antarktisz (Déli sarkvidék – a déli szélesség 60. fokától délre fekvő térség) területére, valamint
 • azokra az országokra, illetve térségekre, amelyeket a biztosítási esemény bekövetkezésének napján Magyarország külügyekért felelős minisztériuma az I. Utazásra nem javasolt térségek kategóriába sorol (https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek) és a beutazást nem javasolja.

Ha egy olyan Biztosított személy, akire korábban érvényesen megkötött biztosítási szerződés alapján a minősítés kihirdetésekor fennáll a Biztosító kockázatviselése, ebben az időpontban már az adott területen tartózkodik, akkor a Biztosító kockázatviselése legfeljebb a kihirdetéstől számított 14 napig áll fenn, kivéve ha a minősítést időközben feloldják.

Figyelem! A sztornó biztosítási szerződést legkésőbb az utazás kezdő napját megelőző 30. napig lehet megkötni. Amennyiben az utazás kezdő napját megelőző 29 napon belül történik a foglalás, akkor csak az utazás foglalásának napján lehet megkötni a biztosítást!