Vállalkozói vagyonbiztosítás

Biztosítás boltra, irodára, üzletre, telephelyre, raktárra és még sok másra…

tartalmazza a csomag Választható biztosítási védelem a vállalkozása egyes értékeire vagy az összesre

tartalmazza a csomag Védje a telephelyét, ha több van, akkor akár egyszerre az összeset

tartalmazza a csomag Gyors biztosítás kötés

tartalmazza a csomag Teljes körű szakmai tanácsadás

Főoldal 9 Vállalati biztosítás 9 Vállalkozói vagyonbiztosítás

A vállalkozásának rengeteg értéke lehet, amiről viszont folyamatosan gondoskodnia azok a fizikai értékek, hiszen minden igyekezet és odafigyelés ellenére bármikor veszélybe kerülhet a megélhetési forrása.

Mi történne, ha árukészletét betörők vinnék el üzletéből? Milyen pénzügyi forrásokra tudna támaszkodni, ha a tűz martalékává válna a raktárépülete? Kihez fordulna, ha egy csőtörés eláztatná bútorait, irodai felszereléseit? Vagy milyen megoldást találna arra, ha terményeit tönkretenné egy jégeső. Ezek csak példák, de emellett széles skálán mozognak azok az események, amiket a biztosítások védelme lefedhet.

Sokféle vállalkozói vagyonbiztosítást kínálnak a biztosítók, amik fedezetet nyújtanak a leggyakoribb eseményekre, nehéz is eldönteni, hogy mi lehet a legjobb önnek. Ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok a leggyakoribb általunk kötött biztosítások, amelyeket a legtöbben választanak a biztosítások közül.

Gyakran választott vállalati biztosítások

Üzlet, bolt, üzlethelyiség biztosítás

Az üzlethelyiség és a benne található értékek, készletek sértetlensége a vállalkozás számára létkérdés, hiszen a termékek, illetve a bolt nem alkalmas a tevékenysége folytatására, akkor bevétel sem lesz, így kiemelten fontos önnek, hogy megvédje a készleteit és az üzlethelyiséget egyaránt. 

A készletek biztosítása is fontos része ennek a bolt biztosításának. A készlet biztosítás magában foglalja az eladandó termékek, áruk védelmét és kártérítést nyújt, ha a készletek tűz, betöréses lopás, vízkár, vagy más események miatt sérülnek vagy megsemmisülnek. Így pedig a bolt biztosítás segít a vállalkozásnak a készletek pótlásában, az értékesítési tevékenység folytatásában.

Az épület biztosítása a másik fő összetevője az üzlet biztosításnak. Ez magában foglalhatja az üzlethelyiség, a hozzátartozó iroda és a raktár területeinek fedezetét egyaránt. A biztosítás az ön kérése alapján kiterjedhet tűz, vihar, vízkárok, betöréses lopás, vandalizmus, robbanás és egyéb események okozta károkra vagy akár mindegyikre egyszerre. Ha az üzlethelyiség sérül vagy megrongálódik, a biztosítás pénzügyi támogatást nyújt a helyreállításhoz vagy az épület újjáépítéséhez.

A biztosításban kombinálhatja az épület és a benne található eladandó termékek védelmét, amellyel megelőzheti a súlyos pénzügyi terhet jelentő károk bekövetkeztekor a pénzügyi gondokat.

A bolt biztosításának lényeges eleme lehet a készpénz biztosítás, amellyel védheti értékeit mind a már korábban említett károkkal szemben, de a tűz és egyéb elemi károk mellett a betöréses lopás és rablás ellen is.

Az üzlet biztosítása nem csak a pénzügyi kockázatok csökkentését szolgálja, hanem a vállalkozás stabilitását és folyamatosságát is biztosítja. Ezáltal segít megőrizni az üzleti tevékenységet és minimalizálja a pénzügyi veszteségeket, amelyeket váratlan káresemények okozhatnak.

Üzletház biztosítás

Vállalkozói biztosítás nem feltétlenül csak eladható termékek védelmére jöhet létre, ugyanolyan fontos az épületre is védelmet szerezni. Az üzletház biztosítás rendkívül fontos annak érdekében, hogy védelmet nyújtson a saját épülete számára és azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek otthont ad ez az épület.

Az üzletház biztosítás magában foglalja az épület biztosítását, ami védelmet nyújthat az ön választásai alapján a tűz, víz, vezetékes víz, robbanás, természeti károk, vandalizmus és egyéb események ellen egyaránt, amely így a teljes üzletházra védelmet nyújt, a közös területekre és a bérbe adott helyiségekre egyaránt.

Raktár biztosítás

A raktár biztosítás védelmet nyújt a raktárban tárolt vagy kezelt anyagok és javak károsodásával, elrablásával vagy más veszteségekkel szemben. De nem csupán a raktározott termékekre, árukra, anyagokra tud biztosítást kötni; a raktár biztosítása kiterjedhet az épületre, a tárolóberendezésekre is a raktározott termékeken kívül. Az épület biztosítása a raktárépület vagy a raktárak szerkezetének, tetőszerkezetének és falainak védelmét jelenti. A tárolóberendezések biztosítása pedig a polcok, állványok vagy egyéb tárolórendszerek károsodása esetén nyújt védelmet.

Gyár biztosítás

A gyárak különleges kockázatoknak vannak kitéve, és a gyár biztosítás ezen veszélyek elleni védelmet nyújt. A gyár biztosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a vállalat minimalizálhassa a pénzügyi veszteségeket és gyors segítséget kapjon a helyreállításban, valamint a termelés újraindításban a károk bekövetkeztekor.

A gyár biztosítása széles körű védelmet nyújt a különböző veszélyforrásokkal szemben. A gyárakban, üzemekben számos esemény fenyegetheti a termelést, mint például tűz, robbanás, vezetékes vízkárok, vihar, amely nem csupán az épületben okozhat kárt, hanem a gépek sérüléséhez és az alapanyagok megsemmisüléséhez is vezethet. Egy ilyen vállalkozói biztosítás pedig lehetővé teszi a vállalata számára, hogy pénzügyileg felkészüljön és kezelje ezeket a kockázatokat. Amikor a gyárban bekövetkezik egy káresemény, ez a gyár biztosítás segít fedezni a károk helyreállításának költségeit.

Iroda és irodaház biztosítás

Az iroda biztosítás lehetővé teszi az iroda és a benne található berendezések védelmét a leggyakoribb káresemények ellen. A biztosítás kiterjedhet betöréses lopás, tűz, vízkár, természeti csapások és egyéb veszélyek okozta károkra, amelyek bekövetkeztekor minimalizálhatja a cége veszteségét. Az iroda biztosítás testre szabható, hogy megfeleljenek az adott üzleti tevékenység különleges igényeinek, így csak olyan veszély ellen fizet biztosítási díjat, amelyről úgy gondolja, hogy a legnagyobb az esély a bekövetkeztének.

Az irodaházakra köthető vagyonbiztosítás a társasház biztosításhoz hasonlóan fedezetet nyújt az épületre és a benne található irodahelyiségekre egyaránt. Ilyen esetekben, ha a tulajdonos vagy üzemeltető biztosítást köt az egész épületre, már csak a bérlőknek szükséges a saját tulajdonú berendezési tárgyaikat és használati eszközeiket biztosítaniuk, amivel a bérlői költségek mérsékelhetők.

Mezőgazdasági biztosítások

Az egyre gyakoribb viharok, jégesők, aszályok nehéz helyzetbe hozzák évről-évre a termelőket. A biztosítók is egyre növekvő összegeket fizetnek ki a mezőgazdasági biztosításokat megkötő ügyfeleik részére. Érdemes önnek is biztosítani a terményeit a különleges események ellen, mert mint termelő és mint vállalkozó nehéz pénzügyi helyzetbe kerülhet a természet szeszélye miatt. Milyen veszélyek ellen biztosíthatja a növényeit? A mezőgazdasági biztosítások védelmet nyújthatnak a jég, aszály, tavaszi fagy, őszi fagy, téli fagy, felhőszakadás, vihar és homokverés, mezőgazdasági árvíz bekövetkeztekor, ha legalább 20% hozamveszteséget okoz önnek az esemény.

A mezőgazdasági biztosításon belül biztosíthatja mezőgazdasági épületeit, állatait, munkavállalóit, sőt erdeit is egyaránt.

Gép biztosítások

A gép biztosítás egy speciális vállalkozói vagyonbiztosítás. Míg egy komplett gyár biztosítás az általános kockázatok (pl: betörés, rongálás, vagy elemi károk) ellen nyújt fedezetet, addig egy gép biztosítás már több, az általános védelemtől eltérő eseményeket is fedez. Olyan esetekre is adhat védelmet mint az ügyetlenség, gondatlanság, a munkavállaló által okozott kezelési hiba és még sok minden másra is, amit egy átlagos vállalati biztosítás már nem kínál. Még speciálisabb esetben az üzemszünetre is vásárolhat biztosítást, ami a gépek meghibásodásából fakadó kiesett nyereségre, valamint a kényszerű szünet közben továbbra is fennálló fix költségekre térít.

A vállalkozói vagyonbiztosítás valódi támaszt nyújt, ha értékei sérülnek

Tornai Edit

Vállalkozói vagyonbiztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

A vállalkozásának alábbi vagyontárgyait tudja biztosítani

Épület

Ha az épület, legyen az egy gyárépület, irodaház, raktár vagy mezőgazdasági épület, megsérül, akkor ha csak kisebb kár keletkezik, sok kellemetlenséget okozhat, de ha egy nagyobb kár következik be, akkor a teljes tevékenység, vagy a cég működéséhez szükséges ügymenet leállhat. Ez a biztosítás nem tudja megakadályozni, de pénzügyi segítséget tud nyújtani az épület helyreállításban.

Mi lehet az épület része? A falak, a hozzá kapcsolódó burkolatok, nyílászárók, a tető, a lift, a lépcső, a csövek, a vezetékek, stb. Ezek káresemény általi sérülésekor a javítás árát a biztosító állja.

Berendezések

A berendezések biztosítása olyan esetekben szükséges, ha egy olyan épületre köt biztosítást, amelyben ténylegesen vannak bútorok, polcok, más berendezési tárgyak, amelyek az épület mindennapi használatához szükségesek. Ilyen lehet egy raktárban a polc rendszer vagy az irodában az íróasztal, vagy egy gyárban az munkavállalók öltözőszekrényei. Tehát, ha nem csupán egy üres épületet akar biztosítani, akkor kérje a berendezések biztosítását is a vállalati biztosítás megkötése előtt.

Készletek

A készlet jelenti mindazt, aminek értékesítésével az üzlete bevételt termel. Erre is többféle veszélyforrás leselkedik, ami talán egyes esetekben még veszedelmesebb, mintha az épület sérül ugyanattól az eseménytől. Képzelje csak el, hogy egy beázásnál foltos lesz az épület fala és elázik egyben az áru, amit így már nem tud eladni. Az épület kijavítása legfeljebb várhat, mert habár csúnya a folt, de a boltja működését nem akadályozza, míg az áru viszont értéktelenné válik.

Mit tenne tehát, ha üzlete milliós árukészlete részben, vagy teljesen megsemmisülne így eladhatatlanná válna? Kihez fordulna segítségért? Meglenne rá a kellő fedezet, hogy mindent újra megvásároljon? Ha a vállalkozói vagyonbiztosítás szerződésében biztosította az árukészletét is, akkor nincs baj, mert a biztosító kifizeti a tönkrement készletet is.

Irodai elektronikus berendezések

Ma már mindenhol használunk számítógépeket, ezért egy laptop, egy nyomtató, egy mobiltelefon, illetve tablet minden vállalkozás vagyontárgyai között megtalálható. Ezeket a készülékeket biztosíthatja a vállalkozásának irodájában, telephelyén.

Készpénz

A készpénz ugyanúgy sérülhet, mint bármely más vagyontárgy ezért fontos, hogy üzletében a pénz is kapjon biztosítási védelmet. Ha a készpénz biztosítási védelméről beszélünk sokaknak azonnal a betörés, vagy a rablás jut eszébe, nem is véletlenül hiszen ez az az általános értékközvetítő, amellyel minden más értékcikk beszerezhető. A betörés és rablás mellett azonban sok más probléma is előfordulhat, amely a helyben tárolt pénzt is érintheti: a pénz sérülhet például egy tűzesetben, amikor a készletekkel, bútorokkal és minden mással együtt ez is a lángok martalékává válik; lehetséges, hogy a készpénz használhatatlanná válik egy katasztrófa bekövetkeztekor, ilyen lehet egy nagyobb épület kár, de akár a víz is okozhatja a vesztét a pénznek.

A vállalkozói vagyonbiztosításában lehetősége van az üzletében tárolt készpénzt is biztosítani, ezzel pedig pénzügyileg stabillá tenni az üzletét, ha kára keletkezik.

Növények, állatok

Akármilyen meglepő a vállalkozói vagyon része lehet a növény és az állat is egyaránt. Ez olyan vállalkozások esetén lehet fontos, amelyek főtevékenysége a gazdálkodás. Manapság a terményeket egyszerre fenyegeti az előre nem várt aszály, de az ugyanilyen tragikus hirtelenséggel bekövetkező vihar is, így pedig kiszámíthatatlanná válik a hozam, ezzel pedig a vállalkozás bevétele. A növényekre köthető mezőgazdasági biztosítások pont az ilyen helyzeteket segítenek megelőzni, amikor a cégének bevétele bizonytalanná válik a természet kiszámíthatatlansága miatt.

Az állattartás a növénytermesztéshez hasonlóan szenvedhet el károkat. Ha pedig egy vállalkozói vagyonbiztosítás fedezetet nyújt a haszonállatainak elpusztulására, akkor egy súlyos esemény bekövetkezése sem jelent gondot a cég életében.

Gépek

A gyárak sokféle géppel rendelkeznek, amiknek a sérülése kiesést okoz a vállalkozás bevételeiben és a kiesés mellett még a javítás vagy újra beszerzése is a cégét terheli. A gépek biztosítása többféle vállalati biztosításban is történhet, amelyek merőben más események ellen nyújt védelmet.

A gépekre vásárolhat biztosítás úgy, hogy az elemi károk, vandalizmus, lopás kárai ellen tudja védeni, de létezik olyan gépbiztosítás is, ami már tartalmaz ügyetlenséget, gondatlanságot, kezelési hibát és létezik olyan is, amit habár a gépekre köt meg, de a termelés kiesését hivatott fedezni, ha az az adott gép meghibásodik, vagy tönkremegy.

A vállalkozói biztosítások tehát sokféle értékre szólhatnak és önnek nem is szükséges mindenre biztosítást vásárolnia, csak arra, amelyről úgy gondolja, hogy a legnagyobb problémát okozná a cégének, ha sérülne.

Milyen veszélyek ellen védhet egy vállalkozói vagyonbiztosítás?

Fontos hangsúlyozni, hogy a vagyontárgyak teljes körű védelme nem feltétlen egyféle biztosítási szerződéssel oldható meg. Ezért lehetséges, hogy az egyik biztosítás fedezetet nyújt tűz, vihar, vezetékes vízkár, katasztrófa károk, betöréses lopás és rablás, vandalizmus és üvegtörés kockázatokra, míg a másik ugyanarra a vagyontárgyra olyan különleges eseményekre is kínál megoldást, mint az üzemszünet, kezelési hiba és gondatlanság. Ilyen speciális eseményekre általában általános vállalkozói vagyonbiztosítás nem, csak speciális gépbiztosítás ad védelmet.

Mezőgazdasági biztosítások esetén jég, aszály, tavaszi fagy, őszi fagy, téli fagy, felhőszakadás, vihar és homokverés, mezőgazdasági árvíz bekövetkeztére is adhat fedezetet a biztosítás.

„Hallottam valahol, hogy létezik all risk biztosítás – ez mit jelent és hogyan lehet ilyet kötni?

Egy szerződésen belül vásárolhat nevesített kockázatokra fedezetet, ami azt jelenti, hogy csak bizonyos veszélyek ellen kap védelmet. Például dönthet úgy, hogy csak tűz és víz ellen kér védelmet, de betöréses lopás, rablás, vandalizmus ellen nem.

Ebben az esetben a biztosítás hátránya, hogy nem tartalmazza a példában említett néhány elemet. Hátránya továbbá, hogy nem elég körültekintő és alapos biztosítás kötéskor kimaradhatnak olyan elemek, amelyek fontosak, Előnye viszont, hogy cserébe a biztosítás díja is kedvezőbb mint az all risk változatnak.

Kérhet all risk védelmet is, amelyben válogatás nélkül a biztosító által kínált összes veszély ellen védelmet vásárol. Ennek előnye, hogy nem szükséges összeválogatnia az ön által fontosnak tartott kockázati elemeket, de nagy hátránya, hogy olyan is belekerül a biztosításába, amire nem lesz szüksége soha és csak a biztosítási díjat fizeti utána.

Sok apró tényezőtől függ, hogy milyen védelemre lehet szükség és mindez mennyibe kerül cégének, ezért érdemes szakértői segítséget kérni és az ön igényeinek megfelelő kalkulációt végezni, ebben pedig mi is tudunk segíteni.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek.

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést.

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek.

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.