Egészségbiztosítás: minden, amit tudnia kell róla

Főoldal 9 Egészségbiztosítások

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó termékek

Az egészségbiztosítás célja az egészségügyi ellátás elősegítése. Léteznek magán egészségbiztosítások, amelyek széles körű szolgáltatásokat kínálnak, és az állami biztosítás, amely alapellátást nyújt. Az összegbiztosítás fix összeget fizet bizonyos események bekövetkeztekor. A magánbiztosítás gyorsabb hozzáférést biztosít szolgáltatásokhoz, a díjai pedig változók. Az állami rendszer mindenkit alapvető szolgáltatásokkal lát el, finanszírozása adókból történik. Az utasbiztosítás külföldi utazáskor nyújt védelmet.

Mi az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás egy olyan biztosítási forma, amely az egyének vagy csoportok egészségügyi költségeinek fedezetét biztosítja. Meg kell különböztessük egymástól a szolgáltatást finanszírozó magán egészségbiztosítást, az összegbiztosítástól és az állami egészségbiztosítást.

Az összegbiztosítás lehetővé teszi, hogy az emberek anyagi támogatást kapjanak egészségügyi ellátásukhoz, ami csökkentheti a kezelések magas költségeit. Tehát a biztosítás megkötésekor különböző váratlan egészségügyi gondok előfordulására vásárolunk fedezetet a biztosítótól, amely ha bekövetkezik, akkor a biztosító az egészségbiztosításban lévő összeget kifizeti a biztosítottnak.

A magán egészségbiztosítás kínálata széleskörű, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy az egyéni igényeiknek és pénzügyi lehetőségeiknek megfelelő csomagot válasszanak. Ezek a csomagok gyakran tartalmazzák a szakorvosi konzultációkat, kórházi kezeléseket, diagnosztikai vizsgálatokat, és néha speciális orvosi beavatkozásokat is. Ezen túlmenően, bizonyos magánbiztosítások extra szolgáltatásokat, például alternatív gyógyászati kezeléseket vagy külföldi orvosi ellátást is kínálhatnak. A magán egészségbiztosítás egyik fő előnye a gyorsabb hozzáférés a szükséges egészségügyi ellátáshoz és a magasabb szintű kényelem, mint például külön váróterem vagy magán kórterem használata.

Az ilyen típusú biztosítások díja változó, és függ a biztosítási csomag szélességétől, az ügyfél korától, egészségi állapotától és egyéb tényezőktől. A díj általában magasabb, mint az állami biztosításoké, de cserébe szélesebb körű és gyorsabb ellátást kínálnak.

Az állami egészségbiztosítás egy olyan rendszer, amely az állampolgárok számára alapvető egészségügyi szolgáltatásokat biztosít, és főként adóbevételekből finanszírozza az állam. Ez a biztosítási forma jellemzően széles körű hozzáférést biztosít a különböző egészségügyi szolgáltatásokhoz, mint például alapvető orvosi ellátás, sürgősségi kezelések, és bizonyos esetekben a receptre felírt gyógyszerek. Az állami egészségbiztosítás célja, hogy minden állampolgár számára elérhetővé tegye az egészségügyi ellátást, függetlenül az egyéni pénzügyi helyzettől.

Az állami egészségbiztosítás rendszere országonként eltérő lehet. Némelyik országban ez magába foglalja az egészségügyi szolgáltatások teljes körét, míg más helyeken csak bizonyos alapszolgáltatásokat fedez.

Magyarországon például az NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) finanszírozza az ellátásokat az egyén TB száma alapján, amennyiben az egyén részéről befizetésre került a szükséges összeg, vagy a munkáltatója befizette az államnak adó formájában.

Nem igazán minősülnek egészségbiztosításoknak, azonban itt mégis meg kell említenünk az utasbiztosításokat, amelyek elsősorban azért jöttek létre, hogy a külföldre tett látogatásaink során előre gondoskodhassunk a saját egészségügyi ellátásunkról. Speciális az utasbiztosítás, mert az orvosi és mentési költségek térítése mellett még olyan kiegészítőket is tartalmaz, amelyeket egy normál egészségügyi biztosítás nem. Ilyen kiegészítő lehet klasszikusan a poggyász biztosítás, felelősségbiztosítás, vagy éppen a járatkésés esetén a sürgősségi vásárlások térítése.

Hogyan működnek a biztosítók által kínált az egészségbiztosítások?

Összegbiztosítás alapú egészségbiztosítás

Az összegbiztosítás alapú egészségbiztosítás a biztosított személy egy meghatározott összeget kap kifizetésként bizonyos egészségügyi események, például betegség, baleset vagy műtét bekövetkezésekor. Ebben a rendszerben a biztosított előre meghatározott összeget kap, amelyet a szerződésben rögzített feltételek alapján állapítanak meg.

A folyamat úgy kezdődik, hogy az ügyfél kiválaszt egy biztosítási csomagot, amely meghatározza a kifizetendő összeg nagyságát és a fedezett egészségügyi eseményeket. Ezután rendszeres díjat fizet a biztosítónak a szerződés érvényességének fenntartása érdekében. Amikor egy fedezett egészségügyi esemény bekövetkezik, a biztosított bejelenti a kárt a biztosítónak, illetve benyújtja a biztosító által kért egészségügyi dokumentumokat. A biztosító ezután ellenőrzi a kárbejelentés érvényességét, és ha megfelel a szerződésben foglaltaknak, a biztosított a szerződésben meghatározott összeget kapja meg.

Fontos, hogy ez a típusú egészségbiztosítás nem téríti meg közvetlenül az orvosi költségeket, hanem egy fix összeget biztosít, amelyet a biztosított szabadon felhasználhat. Ez segíthet fedezni az olyan költségeket, mint az elveszített jövedelem, utazási költségek, vagy az orvosi kezelésekkel kapcsolatos egyéb kiadások. Az összegbiztosítás alapú egészségbiztosítás különösen hasznos lehet azok számára, akik extra anyagi biztonságra vágynak egészségügyi vészhelyzetek esetén.

kockázati egészségbiztosítás összegbiztosítás

Kockázati egészségbiztosítás, összegbiztosítás

Mit tenne, ha egy betegség bekövetkeztekor nem tudná ellátni családját? Milyen pénzügyi forrásokra támaszkodna, ha megrendült egészségi állapota miatt hónapokig vagy akár véglegesen keresőképtelen lenne? A megoldás egyszerű: egy kockázati egészségbiztosítás, amely egy úgynevezett összegbiztosítás azért, hogy pénzügyi támogatást kaphasson Ön és családja. Hogyan segít a biztosító? Állítsa össze magának az egészségbiztosítási csomagját, amely a lábadozásával kapcsolatos költségek viselésében nyújt segítséget. Ilyen lehet, ha műtétre kerül a sor, vagy rettegett betegséget diagnosztizálnak önnél, de pénzügyi segítséget kap, ha betegség miatt korházba kerül. Ez a pénzügyi segítség pedig úgy érkezik, hogy nem számít mire költi el. Fordíthatja a biztosító által kapott pénzt a lábadozását megkönnyítő gyógyászati segédeszközökre, vagy a mindennapos kiadásaira egyaránt.

Milyen esetekben válassza az összegbiztosítás alapú egészségbiztosítást?

Olyan esetekben javasoljuk a kockázati egészségbiztosítás megkötését, ha tart attól, hogy olyan betegsége lesz, amely miatt munkájából kiesik, jövedelme is csökkenhet. Segítséget kaphat akkor is, ha betegségből eredően megrokkan, ezzel pedig a teljes megélhetése válik bizonytalanná. Ezt a biztosítást javasoljuk, ha volt a családjában olyan betegség, amelynél az öröklődés valószínűsége magas, így előre gondoskodhat a betegség megjelenésekor a pénzügyi biztonságról. A biztosítási csomag egyedileg állítható össze, teljesen személyre szabható, így a fentebb említett biztosítási fedezetet csak akkor kapja, ha azt a biztosítás megkötésekor választotta a csomagba. Fontos tudnia, hogy ez a biztosítás nem kínál magán egészségbiztosítási szolgáltatást, tehát orvosi ellátást és vizsgálatokat sem, ezért ezt a biztosítást nem javasoljuk akkor, ha orvosi ellátásra keres biztosítást! Ezt választom →

Szolgáltatásfinanszírozó magán egészségbiztosítás

A szolgáltatásfinanszírozó magán egészségbiztosítás egy olyan biztosítási forma, amely közvetlenül finanszírozza az egészségügyi szolgáltatásokat a biztosított számára. Ebben a rendszerben az ügyfelek rendszeres díjat fizetnek a biztosítónak, amely cserébe fedezetet nyújt különféle egészségügyi szolgáltatásokra, mint például orvosi vizsgálatokra, műtétekre, gyógyszerekre és sürgősségi ellátásokra.

Amikor egy biztosított személy egészségügyi ellátásra szorul, először kapcsolatba lép a biztosító ügyfélszolgálatával, majd kiajánl az ügyfélnek egy szerződött egészségügyi szolgáltatót (magánrendelőt, magánkórházat, de bizonyos esetekben akár az állami kórház VIP részlegét is(!). Ezt követően az ellátást nyújtó intézmény közvetlenül a biztosítótársasággal kommunikál a költségek megtérítése érdekében. Vannak magán egészségbiztosítások, amelyben az ügyfél a teljes ellátási költségét téríti a biztosító, van, amelyekben limitek vannak, ezért, ha azt túllépi az ellátás ára, akkor a limit feletti részt kell fizetnie az ügyfélnek. Van olyan eset is, hogy csak a biztosított az ellátás bizonyos részét fizeti meg, például egy önrész formájában, amely a biztosítási csomagtól függően változhat.

Ennek az egészségbiztosításnak az előnye, hogy biztosítja a gyors és hatékony hozzáférést a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokhoz, gyakran rövidebb várakozási idővel és jobb ellátási feltételekkel. Az ügyfelek személyre szabott szolgáltatáscsomagok közül választhatnak, amelyek az egyéni igényeikhez és pénzügyi lehetőségeikhez igazodnak. A magán egészségbiztosítás lehetőséget biztosít az ügyfeleknek, hogy magasabb szintű egészségügyi ellátást válasszanak az állami rendszeren kívül, így biztosítva a nyugalmat és a biztonságot egészségügyi szükségleteik tekintetében.

magán egészségbiztosítás

Private Care magán egészségbiztosítás

Az egészségnek felbecsülhetetlen értéke van! A nemzeti egészségbiztosítási jogviszony azonban nem tud elég hatékonyan segíteni abban, hogy ez az érték tartósan megmaradjon. Az egészségbiztosítások közül sokféle létezik, amely ellátást is kínál. Ilyen a Private Care magán egészségbiztosítás országos lefedettségű hálózata, ami csomagtól függően nyújt teljes körű vagy részleges járóbeteg-ellátást, teljes vagy részleges diagnosztikai vizsgálatokat, valamint hasonlóan az előzőekhez, laborvizsgálatokat. Ennél természetesen többet is kap ettől a magán egészségbiztosítástól: gyors ellátást; időpontot, hogy ne kelljen várakoznia; igényes, jól felszerelt magán egészségügyi hálózatot, ahol ön is VIP-nek érezheti magát. Milyen lehetőségek, csomagok állnak akkor rendelkezésre, ha minőségi ellátásra vágyik? Győződjön meg Ön is róla, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Milyen esetekben válassza a Private Care magán egészségbiztosítást?

A Private Care magán biztosítás egy olyan betegbiztosítás, amely az állami egészségügyi ellátástól függetlenül kínál orvosi ellátást az ország egész területén. A biztosítási csomagok mindegyike tartalmazza az alapvető járóbeteg, diagnosztika és laborvizsgálatokat tervezhetően, valamint akut esetekben, azonban sürgősségi ellátást kizárólag abban az esetben tartalmaz, amennyiben külföldiként hazánkban nem rendelkezik a biztosított semmilyen egészségügyi ellátással. A magasabb biztosítás csomagok sebészetet, ambuláns műtéteket, kórházi fekvőbeteg-ellátást és még sok minden más orvosi ellátást is tartalmaznak, amellyel megkönnyíthetik egy betegségből történő felépülést, vagy éppen segítik a betegségek megelőzését. Ezt választom →

családi egészségbiztosítás

Családi egészségbiztosítás

A családi egészségbiztosítás valódi biztonság Önnek és az egész családja számára, amivel gyorsan és megnyugtatóan tudja kezelni az egészségügyi problémákat szinte korlátok nélkül Magyarországon belül. A családi egészségbiztosítás csomagtól függően teljes körű vagy részleges orvosi ellátásban részesíti Önt és családját a legkisebbektől a legnagyobbakig akut és tervezhető egészségügyi ellátások, vizsgálatok esetén. Ugye Ön is szeretné szeretteinek a legjobbat adni?  A családi betegbiztosítás segítségével valódi 21.századi, minőségi járóbeteg – és fekvőbeteg – ellátásra szerethet jogosultságot! A családi magán betegbiztosítás már 2 főtől köthető és 6% extra családi kedvezmény jár a fizetendő éves díjból.

Milyen esetekben válassza a családi magán egészségügyi biztosítást?

Egészségügyi problémák a család bármely tagjánál jelentkezhetnek. Amennyiben gyorsan és várakozások nélkül meg akarja oldani a teljes család minőségi egészségügyi ellátást Magyarországon belül, akkor ez az a biztosítás, amelyet Ön keres. Mikor ajánljuk még a családi biztosítási csomagokat? Ennek a terméknek a magasabb csomagjai ajánljuk akkor, ha Ön kiemelten figyel az egészségére és szűrővizsgálatokkal akarja óvni magát. Alacsonyabb csomagokat akkor javasoljuk, ha egy kedvező árért szeretne gyors és szakszerű betegellátásban részesülni. Amennyiben olyan betegbiztosítást keres, amely lehetővé teszi a külföldi gyógykezelést is, válasszon a nemzetközi egészségbiztosítás csomagjai közül! Ezt választom →

nemzetközi egészségbiztosítás

Nemzetközi egészségbiztosítás

Aki Magyarországon hivatalos jogviszony alapján munkát vállal, annak jár a magyar egészségügyi ellátás. Ám, ha Önnek ez nem kielégítő, unja a sokszor órákig tartó várakozást, a háta közepére sem kívánja a tömeget, a más betegekkel való összezártságot, vagy a végeláthatatlan várólistákat, akkor a nemzetközi egészségbiztosítás gyors és kényelmes megoldást adhat Önnek. De mi történik, ha külföldön van szüksége orvosi ellátásra? Külföldön is bízza magát bátran a nemzetközi egészségbiztosítás szolgáltatásaira, amely sürgősségi, akut és tervezhető ellátásokat is kínál akár az egész világra kiterjesztve. Néhány ellátás a teljesség igénye nélkül a nemzetközi egészségbiztosítási csomagok tartalmából: fekvőbeteg és egynapos ellátások, járóbeteg-ellátások, terhesgondozás, újszülött ellátás, mentőautóval történő szállítás, preventív kezelések, vizsgálatok, fogászati ellátás. Fontos, hogy ez a biztosítás nem csak Magyarországon, hanem azon kívül is nyújt szolgáltatást, azonban az nem egyenlő az utasbiztosítással, így, ha ön gyakran utazik külföldre, akkor utasbiztosítás megkötését javasoljuk mellé!

Milyen esetekben válassza a nemzetközi egészségbiztosítást?

Válassza ezt a biztosítást, ha legalább európai kiterjesztéssel, széles körű, a legmagasabb szintű orvosi, magán egészségügyi ellátáshoz szeretne magának és családjának hozzáférést. Válassza ezt a biztosítást abban az esetben is, ha jövőbeli megbetegedéseit nemzetközileg kezeltetné, szabadon, megkötések, határok nélkül. Ez a javasolt biztosítás, ha Ön vagy a biztosítandó családtagja hamarosan eléri a 70. életévét, ugyanis a biztosítás 69 éves korig köthető, de azt átlépve, 70 év felett nem szűnik meg kötelezően a biztosítás. A nemzetközi egészségbiztosítás védelmét keresi, ha felírt gyógyszerek finanszírozását is elvárja egy biztosítási csomagtól, amely nem csak a Magyarországon elérhető, hanem a Magyarországon nem elérhető gyógyszerek árát is téríti. Ezt választom →

Tornai Edit

Egészségbiztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

studium egészségbiztosítás külföldi tanulóknak

Studium egészségbiztosítás külföldi diákoknak

Az oktatási intézményével együttműködve nyújtunk megoldást az Önök intézményében tanuló külföldi állampolgárságú hallgatóknak a felmerülő egészségügyi problémák kezelésében. Az intézmény előzetes keretszerződéssel tudja biztosítani hallgatóinak a kedvező díjú egészségbiztosítást. A biztosító a külföldi diákot, a magyar állampolgároknak járó, tb-hez hasonló járóbeteg- valamint fekvőbeteg – ellátásra jogosítja egy jól felszerelt, minőségi magánklinikán. Ha gyakran fogad külföldi diákokat tanintézményében, akkor kiváló választás a Studium egészségbiztosítás.

Milyen esetben válassza a Studium egészségbiztosítást?

A Studium egészségbiztosítás külföldi diákok számára jött létre, akik Magyarországon végzik tanulmányaikat. A biztosítás keretszerződés alapján jön létre, amelyet az iskola köt a biztosítóval, ezt követően a diákok egyenként léphetnek be az éves díj megfizetésével. Amennyiben az ön intézménye sok külföldi diákot fogad, akkor érdemes ilyen biztosítást kínálnia ezeknek a hallgatóknak, mivel a biztosítás teljes körű sürgősségi ellátást kínál egy magán rendelőben, kedvező áron elérhető és percek alatt léptethető be a biztosított hallgató. Figyelem, ezt az egészségbiztosítást egyénileg nem lehet megkötni, ha szeretné diákjainak a lehetőséget megadni, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy intézménye nevére elkészíthessük a keretszerződést, amibe diákjai beléphetnek biztosítottként! Ezt választom →

külföldiek egészségügyi ellátása magyarországon

Egészségbiztosítás külföldi állampolgároknak

Hosszabb, rövidebb ideig akar Magyarországon tartózkodni külföldi ismerőse, rokona? Elfelejtett biztosítást kötni, mielőtt elindult otthonról vagy egyenesen önre bízta a Magyarországra szóló biztosítás megkötését? Egy megfelelő választás egészségbiztosítási csomagot keres bevándorlási hivatali ügyintézéshez vagy külképviseleten történő schengeni-vízum ügyintézéshez? Megfelelő orvosi ellátást szeretne baj esetén Magyarországon? Minőségi járóbeteg-, és fekvőbeteg – ellátás, egészségbiztosítási védelem országos, illetve nemzetközi szinten. Egy utasbiztosítás, egy magán egészségbiztosítás, valamint egy nemzetközi egészségbiztosítás közül kiválaszthatja azt, amelyik minden helyzetre kínál megnyugtató megoldást legyen az hivatali ügyintézés, egy betegség vagy egy baleset miatti kezelés. Ne menjen tovább, mert megtalálta, amit keres! 3-féle betegbiztosítás mindenféle igényre szabva!

Milyen esetekben válassza a külföldi állampolgárok biztosítási csomagjait?

Javasoljuk a biztosítás megkötését, ha Ön vagy ismerőse, rokona külföldiként Magyarországra érkezik és nem rendelkezik egészségügyi ellátással. Érdemes megkötnie a Magyarországra szóló utasbiztosítást, ha maximum 180 napot tartózkodik az országban, így sürgősségi ellátásra biztosítási védelmet kap. Ezt az utasbiztosítást javasoljuk akkor is, ha C vízumot igényel külképviseleten. A magán egészségbiztosítást és a nemzetközi egészségbiztosítást hosszabb távú tartózkodás esetén, valamint D típusú vízum igénylésekor és letelepedési ügyintézéshez kínáljuk. Ezt választom →

Utasbiztosítások

Az utasbiztosítás az utazás során felmerülő kockázatokat fedezi, beleértve az egészségügyi problémákat, a baleseteket, a poggyászkárokat és az utazási késedelmeket. Az utasbiztosítást az utazás megkezdése előtt kell megkötni, és az adott utazás időtartamára szól.

Amikor valaki utasbiztosítást köt, választhat különböző fedezeti szintek közül, amelyek az utazás jellegétől és a személyes igényektől függően változhatnak. A biztosítás tartalmazhatja az orvosi költségek fedezetét, sürgősségi evakuációt, a poggyász és személyes tárgyak elvesztését vagy károsodását, valamint a járat törlésével vagy késéssel kapcsolatos költségeket.

Ha a biztosított személynek szüksége van a biztosítás igénybevételére, az első lépés a biztosító értesítése. Ez abban az esetben igaz, ha nem mentőt kell először. A bejelentés ebben az esetben is szükséges, azonban értelemszerűen ilyen sürgős esetekben mindig a mentőszolgálatok értesítése az első. A biztosító értesítés telefonon vagy online történik.

Az utasbiztosításokkal kapcsolatban itt olvashat >>>

Céges egészségbiztosítás VS. egyéni egészségbiztosítás

Az egyénileg kötött és a céges egészségbiztosítások összehasonlításakor számos tényezőt kell figyelembe venni, amelyek a fedezet, a költség, az elérhetőség és a személyre szabottság terén mutatkoznak meg.

Fedezet: Az egyénileg kötött összegbiztosítás alapú egészségbiztosítások gyakran széles körű személyre szabhatóságot kínálnak. Az ügyfelek kiválaszthatják a kívánt fedezeti szintet és abban a biztosítási összeget. Ezzel szemben a céges összegbiztosítások általában standardizált csomagok, amelyeket a munkáltató választ ki és finanszíroz. Ezek a csomagok gyakran általános igényekre összpontosítanak, és kevesebb lehetőséget kínálnak a fedezet testreszabására.

A magán egészségbiztosítások esetén az egyénileg kötött biztosításban az ügyfél maga választja ki a pénztárcájának megfelelő csomagot, amely a választott csomagnak megfelelő szintű fedezetet kínál. Ezzel szemben a céges magán egészségbiztosításban a munkáltató dönti el, hogy minden munkavállalónak ugyanazt a csomagot adja, vagy úgynevezett munkavállalói csoportokat hoz létre a biztosításban és ezeknek a csoportoknak különböző csomagokat ad.

Költségek: Az egyénileg kötött biztosítások díjai az ügyfél kora, egészségi állapota és választott fedezeti szintje alapján változnak és minden esetben a szerződő fizeti a biztosítónak. Általában elmondható, hogy az egyénileg kötött egészségbiztosítás díja magasabb, mint a céges egészségbiztosításoké. A céges egészségbiztosításoknál viszont a díjakat a munkáltató állja és a nagyobb mennyiség miatt a biztosítók extra kedvezményeket adnak, így az 1 főre jutó biztosítási költség is alacsonyabb

Elérhetőség: A céges egészségbiztosítás egyik nagy előnye, hogy sok esetben megadja a biztosító azt a lehetőséget, hogy a már beteg személyek is bekerüljenek a biztosítottak közé, így ez a magas szintű szolgáltatás nekik is elérhetővé válik. Ez igaz az összegbiztosításra és szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosításra egyaránt. Az egyénileg kötött egészségbiztosítások mindig egy úgynevezett egészségügyi kockázatelbírálással kezdődnek a biztosító részéről, amely tartalmazhat csak írásbeli nyilatkozatot, vagy telefonos interjút, de magasabb védelem esetén a biztosító elrendelheti a biztosított orvosi vizsgálatát is. Így, ha a biztosítottnak már korábban volt valamilyen betegsége, vagy jelenleg is beteg, akkor a biztosító vagy elutasítja a szerződés megkötést, vagy megemeli a biztosítás éves díját, esetleg kizárja a meglévő betegségek miatti orvosi kezelések finanszírozását.

Egészségbiztosítások ára

Összegbiztosítás ára

Az összegbiztosítás alapú egészségbiztosítás ára több tényezőtől függ, amelyek jelentősen befolyásolhatják a végösszeget. A választott fedezet típusa és a biztosítási összeg nagysága alapvetően meghatározza a díjat, mivel magasabb fedezet és biztosítási összeg magasabb jelent. A biztosított egészségi állapota és kora szintén fontos szempontok; azok, akik magasabb kockázatot jelentenek, például idősebbek vagy előzetes egészségügyi problémákkal rendelkeznek, magasabb díjakkal számolhatnak. A biztosítottak száma is befolyásolja az árat, hiszen a több biztosított esetén biztosítottanként számolja a biztosító a kockázati költségeket. A biztosított(ak) munka és a sporttevékenységei szintén számítanak, mivel bizonyos foglalkozások és sportok magasabb kockázattal járnak, ami szintén növeli a biztosítás költségeit.

Általánosságban elmondható a havi pár ezer forintos összegtől indulóan a fent említett körülményektől függően akár havi több tízezer forint is lehet egy ilyen biztosítás ára.

Ha szeretné tudni, hogy Önnek mennyibe kerül egy ilyen biztosítás, vegye fel velünk a kapcsolatot itt >>>

A magán egészségbiztosítások ára

A magán egészségbiztosítás ára számos tényezőtől függ. Elsődlegesen a biztosított személyek száma határozza meg az árat, hiszen minél többen vesznek részt a biztosítási szerződésben, annál magasabb lehet a díj. A biztosítottak kora szintén befolyásoló tényező, mivel az idősebb személyek magasabb kockázatot jelenthetnek, ami magasabb díjakat von maga után. A választott csomag részletei – mint például a fedezeti összeg vagy a kiegészítő szolgáltatások – szintén meghatározóak az ár szempontjából. Továbbá a biztosítottak munkatevékenysége és sporttevékenysége is befolyásolja a díjszabást, mivel bizonyos foglalkozások és sportok magasabb kockázattal járnak, ami szintén az ár növekedéséhez vezethet.

Ha Ön magán egészségügyi biztosítást keres, akkor a havi 10.000 Ft-tól már elérhető egy alacsonyabb csomag, de egy széles körű fedezetet nyújtó, nemzetközi magán egészségbiztosítás esetén nem kizárt a havi akár 500.000-1.000.000 forintos költség sem.

Az általunk közvetített egészségbiztosítások árát ide kattinva számolhatja ki >>>

Az utasbiztosítás ára

Az utasbiztosítás ára változó, függ az úti céltól, tehát nem mindegy, hogy az utazó Európában utazik, vagy Európán kívül például az Egyesült Államokba készül. Az utasbiztosítás ára függ utazás időtartamától is, mivel az utasbiztosítások napidíjas biztosítási termékek, ezért aki külföldön több időt tölt annak a biztosítás is drágább. A biztosítás ár függ még a választott csomag széleskörűségétől. Alacsonyabb csomagok kedvezőbb díjakkal indulnak, ám a komplexebb védelemért magasabb díjakat kell fizetni.

Az utasbiztosítás napi díja pár száz forintos alapártól elérhető, de magasabb csomagok napi 2.000-2.500 Ft-on vásárolhatók meg.

Ha utasbiztosítást keres, akkor itt tudja kiszámolni és megkötni >>>

Magán egészségbiztosítás és egészségpénztár, mi a különbség?

Sokan keverik a kétféle lehetőséget, ami nem is csoda, hiszen az egészségpénztár és az egészségbiztosítás is az egészség megőrzését és helyreállítását célozza, habár eltérő módon közelítik meg ezt a feladatot:

Az egészségpénztár egy megtakarítási forma, ahol a saját és közeli hozzátartozóik jövőbeli egészségügyi kiadásaikra gyűjthet pénzt a pénztártag. Az itt összegyűlt összegeket sokféleképpen felhasználhatják, beleértve adóköteles és adómentes termékeket, szolgáltatásokat, valamint különféle önsegélyező szolgáltatásokat. Az egészségpénztárak adójóváírást is kínálnak, amelyek növelik a megtakarításokat és támogatják az egészségmegőrzést.

Ezzel szemben a magán egészségbiztosítás azonnali hozzáférést biztosít a magán egészségügyi ellátó hálózathoz, költséges vizsgálatokat és kezeléseket finanszírozva, várólisták nélkül. A biztosítás közvetlenül finanszírozza az egészségügyi kiadásokat, gyors és minőségi ellátást biztosítva a biztosítottaknak.

Míg az egészségpénztár lehetőséget ad a megtakarítások felhalmozására és széles körű felhasználására, beleértve családi tagok támogatását és öröklést is, addig az egészségbiztosítás azonnali, hatékony és átfogó egészségügyi védelmet nyújt.

Az egészségpénztár hosszabb távú megtakarítási lehetőséget kínál, adókedvezményekkel, míg az egészségbiztosítás gyors, azonnali hozzáférést biztosít a szükséges egészségügyi szolgáltatásokhoz.

Mindkettő előnyös lehet az egészségügyi kiadások kezelésére, de különböző szükségleteket és helyzeteket céloznak meg. Biztosítás vagy pénztár indítása előtt érdemes mérlegelniük saját egészségügyi és pénzügyi helyzetüket, valamint igényeiket, hogy dönthessenek az egyik, a másik, vagy akár mindkét lehetőség mellett.

Erről a témáról részletesebb cikkünk is született, amelyet az alábbi ajánlóra kattintva olvashat el:

egészségpénztár-egeszségbiztosítás

Egészségpénztár vs. egészségbiztosítás, mi a különbség?

Sok kérdés merül fel az emberben, hogy miért kössek biztosítást, ha már van pénztáram és fordítva. Sok a különbség, sok a hasonlóság, de az egészségbiztosítás, és az egészségpénztár akár ki is egészíthetik egymást. Mai cikkünkben ezeket vesézzük ki.

Ügyfeleink egészségbiztosításokkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdései

Hogyan történik az egészségbiztosítás megkötése?

Az általunk kínált egészségbiztosítások megkötése többféle módon is történhet:

Az összegbiztosítást megköthetjük online vagy papíralapon is, a magán egészségbiztosítások kizárólag papíralapon, aláírtan válnak érvényessé. A biztosítási szerződés magában foglalhatja egészségi nyilatkozatot is. A szerződés aláírása és a biztosítási díj első befizetése után, valamint a kockázatelbírálást követően a biztosítás aktiválódik, az évfordulója pedig a következő hónap első napja lesz.

Milyen dokumentációra van szükség az egészségbiztosítás megkötéséhez?

A szerződő és a biztosított személyi okmányaira lesz szükség a biztosítás megkötéséhez. Ezen felül az egészségi nyilatkozathoz szükség lehet orvosi dokumentumokra is (pl: zárójelentés), ha már volt korábban kezelést igénylő betegsége, vagy jelenleg is orvosi kezelés alatt áll.

Kaphatok-e testreszabott ajánlatot az egészségi állapotom és igényeim alapján, vagy minden ügyfél számára ugyanazok a csomagok érhetők el?

Minden biztosítási szerződés egyedi, ugyanis a biztosító minden esetben (kivéve céges egészségbiztosítások) kockázatelbírálást végez. Ha az egészségi állapota nem teszi lehetővé, akkor a biztosító eláll a szerződés megkötésétől, de lehetséges, hogy díjemelést követően a meglévő betegségek esetén is téríteni fog, de az is elképzelhető, hogy az adott betegséggel kapcsolatos eseményeket kizárják a biztosításból. Ez igaz a magán egészségbiztosítás összes csomagjára és az összegbiztosítás összes fedezetére.

Mennyire gyorsan lép hatályba az egészségbiztosítás a szerződéskötést követően, és van-e várakozási idő bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez?

Az egészségbiztosítás elindulása mindig a kockázatelbírálástól függ, ha elég csak egy papíralapú nyilatkozat, akkor hamar elindul a biztosítás, de legkorábban a következő hónap első napjától. Ha orvosi vizsgálatokra is szükség van, akkor csak a vizsgálatokat követően, de ekkor is csak a vizsgálat utáni hónap első napjától.

A várakozási idő biztosítási terméktől függ. Ha tartalmaz, akkor változó, hogy milyen feltételekkel. Van olyan biztosítás, amely minden kockázatra tartalmaz várakozási időt, van, amelyik csak részlegesen tartalmaz várakozási időt – tehát csak bizonyos kockázatokra -, és van olyan, amelyik egyáltalán nem tartalmaz ilyen kikötést.

Hogyan zajlik a kárbejelentési folyamat, és mennyi idő alatt történik meg a kifizetés?

A magán egészségbiztosítások esetén mindig a szolgáltatás igénybevétele előtt kell jelezni a szándékot a biztosítónak, így ő meg tudja szervezni az ön ellátását. Ilyenkor a biztosító és az egészségügyi szolgáltató között történik a költségek rendezése.

Az összegbiztosítások esetén, ha a kárbejelentés megtörtént és megérkezett minden szükséges dokumentum a kárigény elbírálásához, akkor pár héten belül megérkezik a számlájára a biztosítási összeg.

Hogyan működik a biztosítás, ha külföldön kell orvosi ellátást igénybe vennem?

A nemzetközi egészségbiztosítás, illetve az utasbiztosítás az, amely külföldön is segítséget nyújt egészségügyi problémák esetén. Ha ilyen biztosítás(okkal) rendelkezik és szeretné igénybe venni a biztosító szolgáltatásait, akkor nincs más dolga, mint felhívni a biztosítót, akik leszervezik az ellátást az önhöz legközelebb eső szolgáltatónál.

A nemzetközi egészségbiztosítás nem csak sürgősségi ellátásra nyújt fedezetet, ezért hasonlóan a fentebb említett módhoz, fel kell venni a kapcsolatot a biztosítóval, aki leszervezi Önnek a Magyarországon kívüli ellátást.

Kínál-e a biztosító megelőzési programokat, mint például ingyenes egészségügyi szűréseket vagy életmód tanácsadást, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez?

Igen! A magán egészségbiztosítások csomagjai (de nem mindegyik) kínál nemnek és életkornak megfelelő preventív szűréseket. Ha ilyen csomagot szeretne, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy nézze meg a különböző egészségbiztosítási termékek csomagjainak tartalmát!

A biztosítások a preventív szűréseket tartalmazhatják, azonban nem fedezik az életmód tanácsadást.

Lehetséges-e a biztosítási fedezet átadása más személyeknek, például családtagoknak, ha az eredeti biztosított már nem igényli azt?

Nem, sajnos a biztosítás átadása nem lehetséges családtagoknak. Ha az eredeti biztosított már nem szeretné a biztosítását fenntartani, akkor törvény adta joga évfordulóra felmondani a biztosítását. Ha pedig valamely családtagja szeretne ilyet, akkor ő egy külön szerződésben másik biztosítást vásárolhat.

Családi egészségbiztosításunkban lehetséges több biztosítottat, családtagot biztosítani és ezért a biztosító extra 6% kedvezményt is ad.

Lehetséges-e a csomagok módosítása, ha alacsonyabbat, vagy éppen magasabbat szeretnék?

A biztosítási szerződések évfordulóra módosíthatók, így  ha év közben több vagy éppen kevesebb szolgáltatást szeretne, akkor mindenképpen meg kell várnia vele a legközelebbi évfordulót.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.