MENU
Nyugdíjbiztosítás adójóváírással, nyugdíj megtakarítás

Adójóváírásos Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjazás utáni jövedelem megteremtésére igényelhető nyugdíjbiztosítás 20% állami adójóváírással, amely évente, fixen és kiszámíthatóan bővíti megtakarításait a nyugdíjkorhatár eléréséig.

Nyugdíjbiztosítás 20%, maximum 130.000 Ft adójóváírással

Tudja, hogy milyen nyugdíjra számíthat?

Nyugdíj csak úgy képződik, ha a bejelentett jövedelem után havonta szociális hozzájárulást (szocho) fizetnek. Ha minimálbér után fizetik a szocho-t , akkor körülbelül havonta 30.000 Ft nyugdíjra számíthat. Az ehhez hasonló alacsony összeg elég lesz Önnek a havi megélhetésére és a havonta jelentkező költségeire?

Tudja, hogy miből fog megélni az aktív évei után?

Jelenleg 3,7 millió magyar járulékfizető termeli meg 3 millió nyugdíjas nyugellátását, ez az arány évről évre romlik. Előreláthatólag az öngondoskodás helyeződik előtérbe, így mindenkinek a saját feladata lesz a nyugdíj előteremtése.

Boldog, kiegyensúlyozott és pénzügyileg biztos jövőt, nyugdíjas kort szeretne?

Ennek kialakítására a magyar államtól adójóváírást igényelhet, a biztosító pedig ajándék jóváírással segíti a takarékoskodókat. Mindezek mellett sok más lehetőség is van, amellyel gyarapíthatja nyugdíját. Ezzel a nyugdíjbiztosítás megoldással ön pénzügyileg stabil alapokra fektetheti az időskori megélhetését.

Tisztában van vele, hogy milyen kedvezményeket, ajándékokat kap, ha elkezd takarékoskodni?

Többféle lehetőség közül választhat, ha nyugdíjára szeretne takarékoskodni. Folyamatos díjas, vagy egyszeri díjas megtakarítás, netán önkéntes nyugdíjpénztárt válasszon? És az egészségpénztár hogyan használható fel nyugdíjra? Tanácsadóink teljes körű tájékoztatást adnak az elérhető nyugdíjbiztosítás termékekről, alternatívákról, lehetőségekről, amelyekkel a nyugdíjára takarékoskodhat.

 

 

visszahívást kérek az adójóváírásos nyugdíjbiztosításra!

 

 

A nyugdíjbiztosítás és az önsegélyezés a járható út

A társadalom elöregedése alapján az államtól kapott havi nyugdíj mértéke stagnál, vagy csökken. Ezért a korábbi, az aktív évek alatt elért életszínvonal fenntartása csak a saját nyugdíj-megtakarítások segítségével lehetséges. A mi megoldásunk önnek az adójóváírásos nyugdíjbiztosítás, amelynek alapja a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás.

Ez a biztosítás mindenki számára elérhető, így akár önnek is, ha elmúlt már 18 éves, de nem múlt el még 60 éves, tehát a felhalmozás időtartama legalább 5 év lehet, de legfeljebb 47 év. Fontos, hogy ez idő alatt kell tudnia megteremteni a nyugdíjas kor megélhetését!

Az általunk kínált befektetési egységekhez kötött életbiztosítás 2 részből áll:

1. Áll egy megtakarítási részből, amelyen gyűjtheti a nyugdíjcélra szánt összeget.

A megtakarítási számlájának végeredménye vagyis, hogy milyen összeget tud összegyűjteni függ attól, hogy

 • mekkora futamidő van hátra a nyugdíjkorhatárig,
 • ez alatt a futamidő alatt hónapról hónapra mekkora összegeket tud félre tenni,
 • tud-e igénybe venni adójóváírást,
 • mi az ön hozam-elvárása (magasabb hozam reményében hajlandó-e részvény túlsúlyos befektetési portfóliót választani),
 • végül, de nem utolsó sorban mekkora a TKM-je a választott életbiztosításnak.

 

2. Egy opcionális biztosítási részből

Ebben életbiztosítás, balesetbiztosítás és egészségbiztosítás is kérhető külön díj ellenében. Ha önnek fontos a biztosítási védelem, akkor egy terméken belül megoldást találhat a nyugdíj-megtakarításra és a biztosításra egyaránt.

Adójóváírás a nyugdíjbiztosításban

2014.01.01-től elindított nyugdíjcélú megtakarítások esetén a magyar állam 20%, de maximum 130.000 Ft adójóváírással honorálja az öngondoskodást. Ezt a 20%-os adójóváírást minden évben elhelyezik a megtakarítási számláján. Például, ha ön 240.000 forintot tesz félre nyugdíjbiztosításába, akkor az állam 48.000 Ft plusz jóváírással honorálja az öngondoskodását.

Mitől függ az adójóváírás mértéke?

20%, de maximum 130.000 Ft adójóváírást abban az esetben használhatja ki, ha ön után a munkáltatója megfizeti a személyi jövedelemadót, ön nem KATA-s vállalkozó, ha nincs 3 gyermeke, amely esetben nem fizet SZJA-t.

Az adójóváírás mértéke függ az év folyamán befizetett díjtól, így ha ön elkezd megtakarítani, de 1 évvel később már magasabb összeget fizet, akkor a magasabb befizetés után kapja a jóváírást.

Például:

1. évben befizetett összeg: 240.000 Ft - adójóváírás: 48.000 Ft

2. évben befizetett összeg: 240.000 Ft + 3% értékkövetés = 247.200 Ft - adójóváírás: 49.440 Ft

Stb.

Hozam

A hozamok növelhetik a megtakarítását, segítséget nyújthatnak a magasabb végösszeg elérésében, ezzel pedig a nyugdíjas évek életszínvonalának növelésében.

Mi a hozam és hogyan tud termelődni a nyugdíjbiztosításban?

A hozam a befektetési egységek árfolyamának változásával elért árfolyam nyereség. Ha 1 Ft-ért vásárol egy terméket, és azt később 1,2 Ft-ért tudja eladni, akkor 20%-os növekedést ért el, hasonlóképpen működik a befektetési egységek vásárlása és eladása is. A nyugdíjbiztosítás tartama alatt befizetett összegekből a biztosító egységeket vásárol, amely remélhetőleg az ön nyugdíjba vonulásakor magasabb összegért lesz eladható (pénzre váltható), mint amikor befizette a megtakarítására.

A befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítások lehetőséget kínálnak eszközalapok közötti válogatásra. Az eszközalapok lehetnek pusztán részvény alapok, lehetnek vegyesen kötvény és részvény alapok különböző arányban összeállítva, valamint tisztán kötvény alapok. Ezek közül ön választhat annak megfelelően, hogy milyen mértékben hajlandó kockázatot vállalni, mennyire hajlandó azt elfogadni, hogy magasabb hozam reményében hosszabb-rövidebb távon, de akár véglegesen is alacsonyabb értéket fog képviselni a megtakarítása a valós megtakarított összegnél.

(Folyamatos és az egyszeri díjas megtakarítása mellé is igényelhet kiegészítő számlát, amelyre bármikor tehet további összegeket, illetve ki is vehet arról. A betett összeg hozamot termel, bármikor hozzáférhető és nem veszíti el az adójóváírást, ha kivesz belőle.)

 

visszahívást kérek az adójóváírásos nyugdíjbiztosításra!

TKM

A különböző nyugdíjbiztosítások különböző költségszerkezettel működnek. Azért hogy könnyebben áttekinthetővé és könnyebben összehasonlíthatóvá tegyék a nyugdíjbiztosítások költségeit, teljes költség mutatót vagy röviden TKM-et alkalmaznak a biztosítók. Az általunk kínált termékek teljes költség mutatói:

 • nyugdíjbiztosítás 1

TKM értékek 10 év: 3,84% - 5,23%; 15 év: 2,68% - 4,13%; 20 év: 2,12% - 3,58%

 • nyugdíjbiztosítás 2

TKM értékek 10 év: 3,87% - 5,21%; 15 év: 2,51% - 3,89%; 20 év: 1,96% - 3,35%

 • nyugdíjbiztosítás 3

TKM értékek 10 év: - ; 15 év: 3,45% - 4,81%; 20 év: 2,76% - 4,17%

 • Egyszeri díjas nyugdíjbiztosítás

TKM értékek 5 év: 2,05% - 2,96% ; 10 év: 1,67% - 2,56% ; 20 év: 1,66% - 2,57%

Mit jelentenek ezek a TKM értékek?

Fontos tudnia, hogy amennyiben ezen nyugdíjbiztosítások közül választ és a táblázatban látható futamidőig tartja fenn, akkor sem feltétlenül a táblázatban megadott költség terhelik a megtakarítását évente. Ez érinti az ön megtakarítását, ugyanis évről évre az ön befizetéseiből vonja a költségeket a biztosító.

Ez azért van így, mert a TKM érték egy próbaszámítás eredménye, amellyel a Magyar Nemzeti Bank javaslata alapján összehasonlíthatóvá lehet tenni a megtakarításos életbiztosításokat, közöttük a nyugdíjbiztosításokat is.

Miért érdemes olyan nyugdíjbiztosítást indítani, amely adójóváírással segít?


  Az állam 20% adójóváírással segíti önt, amely a nyugdíjbiztosítás számlájára érkezik minden évben a tartam alatt. Ebben az esetben az adója egy része a saját megtakarításába kerül vissza, amelyet garantáltan megkap, amikor nyugdíjba vonul.
  A megtakarítás, az adójóváírás összegei és a biztosítótól kapott ajándék jóváírások mind hozamot termelnek, amelyek az Ön saját nyugdíjalapjába kerülnek és mindezt megkapja, amikor elérte a nyugdíjkorhatárt.
  A 10. év után megtakarításai kamatadó- és Szocho-mentességet élveznek, így az Ön nyugdíjbiztosításán felhalmozódott hozam után semmilyen adót nem kell fizetnie!
  A nyugdíjbiztosításban összegyűjtött összegek az ön saját megtakarítását képezik, amit garantáltan megkap, így nyugdíjba vonulásakor biztos pénzügyi háttérrel fog rendelkezni, nem fog rászorulni gyermekeire, unokáira.

Mi történik, ha nem takarékoskodik nyugdíjára?


Nem tudja fenntartani magát nyugdíjas éveiben
Mások jóindulatára fog szorulni

Elveszít (akár) több millió forintnyi adójóváírást és ezek hozamát

Elveszít (akár) több százezer forintnyi ajándék jóváírást és ezek hozamát
Ebben az esetben elveszíti a lehetőséget, hogy olyan színvonalon éljen, mint amilyet szeretne
Elveszíti a lehetőséget, hogy az állami nyugdíját havonta kiegészítse

 

Mindezek miatt fontos, hogy saját megtakarítással rendelkezzen, amelyet jövedelemként használhat a későbbiekben.

 

 

visszahívást kérek az adójóváírásos nyugdíjbiztosításra!

 

 

Ilyen összegekre számíthat, ha elindít egy adójóváírásos nyugdíjbiztosítást*

      20 éves személy     38 éves személy     55 éves személy
Tartam     45 év     27 év     10 év
Lejáratkori összeg     69.500.000 Ft     20.600.000 Ft     3.700.000 Ft

 

*Számításunkban 25.000 Ft havi befizetést, éves 3%-os inflációs értékkövetést és 6%-os (nem garantált) hozamot feltételeztünk, valamint a futamidő alatt a biztosítótól megszerezhető összes bónusz ajándék jóváírás felvételével számoltunk. Az általunk kínált nyugdíjbiztosítások közül a nyugdíjbiztosítás 1-et (TKM értékek 10 -15 év: 3,84% - 5,23% ; 15-20 évig 2,68% - 4,13% ; 20 évtől 2,12% - 3,58%) vettük alapul. A kalkuláció nem minősül ajánlattételnek, egyedi személyre szabott kalkulációért vegye fel velünk online a kapcsolatot!

 

Mennyit veszít, ha vár a megtakarítás elindításával?

A várakozással töltött idő alatt mind a folyamatos díjas, mind az egyszeri díjas megtakarítás esetén elveszíti az Ön által megtakarítandó pénzt, az adójóváírást, valamint a biztosító által adott hűségjóváírásokat és mindezek hozamát.

diagram-mennyit veszít, ha vár a nyugdíjbiztosítás elindításával?

Mi az, amit megtudunk ebből a kalkulációból, valamint a diagramból?

 1. Minél fiatalabban indítja el a nyugdíjbiztosítást, annál kisebb összegekkel lehet nagyobb lejáratkori végeredményt elérni.
 2. Minél idősebb valaki, annál kisebb az esélye, hogy egy átlag fizetésből megfelelő nyugdíj-megtakarítást lehessen realizálni.
 3. Ahogy halad a leendő takarékoskodó a korban előre és vár a nyugdíjbiztosítás elindításával, úgy veszít el sok tízmillió forint megtakarítást, hozamot, adójóváírást, valamint a biztosító által jóváírt hűségbónuszokat.
 4. Az elveszített hozam, és adójóváírás csak nagyobb összegek megtakarításával érhető el a nyugdíjkorhatárhoz közelebb állók számára.
 5. A nyugdíjbiztosításban összegyűjtött alacsonyabb lejárati összeg csak rövidebb időre elég az magyar állami nyugdíj kiegészítésére, amely ha elfogy, akkor csak az állami nyugellátásra tud támaszkodni.
 6. Habár ez közvetlenül nem látszik a kalkulációból, de érdemes tudni, hogy a nyugdíj megtakarítás elindításakor érvényben lévő nyugdíjkorhatár a lejárat, így ha a későbbiekben felemelik a nyugdíjkorhatárt, Ön akkor is 65 éves korában kapja meg a megtakarításában felhalmozott összegeket!

 

Ha nem bízik az online kalkulátorokban, de fontos önnek a nyugdíjaskori megélhetése, vegye fel velünk a kapcsolatot és szakembereink segítenek!

 

 

visszahívást kérek az adójóváírásos nyugdíjbiztosításra!

 

 


Tájékoztatás Mint a legtöbb weboldal, a biztositasszakerto.com is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az Értem gomb megnyomásával tudomásul veszed és elfogadod a cookiek használatát. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi Tájékoztatónkban találsz.