Szolgáltatói felelősségbiztosítás

tartalmazza a csomag Vállalkozására szabható biztosítási összegek

tartalmazza a csomag Munkavégzés közben szerződött partnernek, vagy szolgáltatást igénybe vevő személynek okozott károk megtérítése

tartalmazza a csomag Magyarországra vagy akár egész Európára érvényes

tartalmazza a csomag Személyes tanácsadás, gyors kalkuláció

tartalmazza a csomag Gyors biztosítás kötés, akár online

Főoldal 9 Vállalati biztosítás 9 Szolgáltatói felelősségbiztosítás

Mit jelent a szolgáltatói felelősségbiztosítás, milyen esetekben nyújt segítséget önnek?

A szolgáltatói felelősségbiztosítás egy olyan biztosítási forma, amely a biztosítottat, azaz a szolgáltatást nyújtó személyt vagy vállalkozást védi abban az esetben, ha a nyújtott szolgáltatás során, vagy annak hibás teljesítése következtében keletkezett dologi károk miatt fizetési kötelezettség terheli.

A szolgáltatói felelősségbiztosítás keretében a biztosító vállalja, hogy meghatározott mértékben és feltételek szerint fedezetet nyújt a biztosítottnak az ilyen esetekben felmerülő anyagi terheinek viselésében. Ez magában foglalja a dologi károk megtérítését, ami a magyar magánjog szabályai szerint keletkezhet, valamint a dologi kárral közvetlenül összefüggő sérelemdíj megfizetését is. Egy ilyen biztosítás lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy védelmet kapjanak az üzleti tevékenység során felmerülő potenciális jogi kötelezettségekkel szemben, csökkentve ezzel az anyagi kockázatokat.

Kiegészítők, amelyekkel még teljesebbé teheti a felelősségbiztosítását

Bizonyos esetekben a szolgáltatói felelősségbiztosítás kiterjedése csak speciális feltételek mellett érvényesül. Ez azt jelenti, hogy a biztosítás csak akkor nyújt tökéletes és teljeskörű védelmet, ha kiegészítőket is tartalmaz a biztosítása:

 • PA biztosított kezelésében lévő tárgyak: Ha Ön tárgyakat bérel, haszonbérlés útján kap, kölcsönbe vesz, letétbe helyez, vagy csak egyszerűen megőrzésre kap, és ezekben a tárgyakban kár keletkezik, akkor a biztosítás ezekre a helyzetekre is kiterjedhet.
 • PIngatlan bérbeadás: Ha Ön ingatlanokat ad bérbe, és valamilyen kártérítési felelősség merül fel ezzel kapcsolatban, például, ha a bérleményben kár keletkezik és Ön felelősnek találtatik, a biztosítás ebben az esetben is segíthet.
 • PA szolgáltatás tárgyában okozott károk: Ha a nyújtott szolgáltatás közvetlenül valamilyen tárgyra irányul, és abban kár keletkezik a szolgáltatás nyújtása során, a biztosítás ezt a típusú kárt is lefedheti.
 • PTárgyak elvesztése vagy eltulajdonítása: Ha elveszíti, vagy valaki eltulajdonítja azokat a tárgyakat, amelyek az Ön kezelésében vannak, és ez kárt okoz, a biztosítás ezekre az eseményekre is kiterjedhet.
 • PGépjárművekben okozott károk: Ha gépjárművekben károk keletkeznek, akár a saját, akár bérelt járművekben, a biztosítás ezt a típusú kárt is fedezheti.

A fentieken kívül további kiegészítőkkel is bővítheti felelősségbiztosítását, a további lehetőségekről érdeklődjön tanácsadóinknál.

Mikor és kiknek nélkülözhetetlen a szolgáltatói felelősségbiztosítás megléte?

Ez a felelősségbiztosítás különösen akkor nélkülözhetetlen, amikor egy vállalkozás olyan tevékenységet végez, amelynek során fennáll a kockázata annak, hogy a szolgáltatásaik nyújtása közben vagy azok hibás teljesítése miatt kárt okoznak a szerződéses partnereik vagy szolgáltatást igénybe vevőinek tulajdonában lévő tárgyakban.

Kit nevezünk szerződött partnernek?

Olyan személyeket vagy cégeket nevezünk annak, akiknek valamilyen szolgáltatást nyújtunk ellentételezés fejében. Például egy zárcserés zárat cserél egy ajtón, vagy villanyszerelő megszerel egy elektromos berendezést a házban. Ha cégek között jön létre szerződéses viszony, akkor lehet például, ha két cég között valamilyen együttműködés történik, vagy egyik cég a másiknak szolgáltatást nyújt.

szolgáltatói felelősségbiztosítás a partnerek kárainak megtérítésére

Tehát, akkor kiknek nélkülözhetetlen szolgáltatói felelősségbiztosítás?

A szolgáltatói felelősségbiztosítás megléte kritikus minden olyan vállalkozás számára, amelyek a szerződéses partnereinek vagy a szolgáltatása igénybevevőinek a tevékenység során kárt okozhatnak. Ez a biztosítás nyújt védelmet a váratlan kártérítési igényekkel szemben, így biztosítva a vállalkozások pénzügyi stabilitását és hosszú távú fenntarthatóságát.

Példák, hogy mikor lehet nagy segítség a szolgáltatói felelősségbiztosítás

 • Az irodai takarítás közben a takarító cég alkalmazottja lelök egy értékes tabletet, amelynek betörik a kijelzője, a javítási költség a takarító céget terheli.
 • Egy IT cég által telepített szoftver hibája miatt vírus terjed el a megbízó rendszerében, a helyreállítási költségeket az IT cégnek kell megtérítenie.
 • Egy vízvezeték-szerelő ügyetlenségből összetöri a megbízó ingatlanjának csempéjét, a javítási költségeket a felelősségbiztosítás fedezi.
 • Egy költöztető cég alkalmazottja szállítás közben véletlenül elejt és összetör egy drága, egyedi tervezésű asztalt. A helyreállítási vagy cserélési költségeket a felelősségbiztosításból kerülnek megtérítésre, ha a cég rendelkezett szolgáltatói fedezettel.
Tornai Edit

Általános felelősségbiztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

 • Egy rendezvényen a szervező cég emberek véletlenül megrongál egy drága hangosítóberendezést, ami a hangosítást végző technikai cég tulajdonában van. A javítási vagy cserélési költségek a szervező céget terheli.
 • Egy autószerelő műhelyben megjavítanak egy autót, amelyet miután a tulajdonosa elindít leáll. A vizsgálat kideríti, hogy a motor teljesen tönkrement és az ok a hibás javítás volt. A motorcserét a szerviznek kell állnia, amelyet a szolgáltatói felelősségbiztosítás kifizet.
 • Egy kiállításon az egyik látogató alatt összetörik egy szék. Szerencsére személysérülés nem történt, de a kabátja elszakad. A javítási vagy cserélési költségeket a kiállítás szervezőjének kell állnia, amelyet a felelősségbiztosítás fedez, ha rendelkezett szolgáltatói felelősségbiztosítással.
 • Fakivágással bízzák meg az Ön cégét. Az Ön alkalmazottja úgy vágja ki a fát, hogy annak néhány ága ráesik a megbízó házának ereszére, ami leszakad.

Így a biztosítás költsége egyedi kalkuláción alapul, figyelembe véve a cége specifikus körülményeit és igényeit.

A példáinkban említett esetek egy része megtörtént ügyfeleinkkel, míg néhányat mi találtunk ki, hogy szemléltessük a szolgáltatói felelősségbiztosítás használatát és segítségnyújtását.

A szolgáltatói felelősségbiztosítás ára

A szolgáltatói felelősségbiztosítás díja egyedi számítási formula alapján kerül meghatározásra, amely több különböző elemet is figyelembe vesz. Ennek középpontjában áll a vállalkozás tevékenységi köre, valamint az abból származó előző évi teljes árbevétel, vagy az újonnan alapított vállalkozások esetén a várható árbevétel. Azonban ez csupán a jéghegy csúcsa, hiszen a végső díjat számos egyéb tényező is befolyásolhatja, úgymint:

 • A kiválasztott biztosítási összeg mértéke eseményenként és éves szinten.
 • Az esetlegesen választott biztosítási kiegészítők vagy bővítések.
 • Az igénybe vehető kedvezmények.
 • Az opcionálisan megemelt önrész mértéke.

Ezért a szolgáltatói felelősségbiztosítás költsége minden esetben egyedi kalkuláció eredménye, amely szorosan illeszkedik a vállalkozás egyedi adottságaihoz és szükségleteihez.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.