Tevékenységi felelősségbiztosítás

tartalmazza a csomag Vállalkozására szabható biztosítási összegek

tartalmazza a csomag Munkavégzés közben harmadik személynek okozott károk megtérítése

tartalmazza a csomag Magyarországra vagy akár egész Európára érvényes

tartalmazza a csomag Személyes tanácsadás, gyors kalkuláció

tartalmazza a csomag Gyors biztosítás kötés, akár online

Főoldal 9 Vállalati biztosítás 9 Tevékenységi felelősségbiztosítás

Mi a tevékenységi felelősségbiztosítás?

A tevékenységi felelősségbiztosítás egy olyan biztosítás védelem az általános felelősségbiztosításon belül, amely védelmet nyújt a vállalkozások számára abban az esetben, ha tevékenységük során kárt okoznak harmadik feleknek, akikkel nem állnak szerződéses jogviszonyban. Mit jelent ez? A cég a tevékenysége során olyan cégnek, vagy magánszemélynek okoz kárt, aki nem ügyfele, nincsen semmilyen jogviszony közöttük.

A biztosítás magában foglalja a vagyoni károkat, személyi sérülések miatti kártérítési követeléseket és az ezekből eredő sérelemdíj követeléseket egyaránt. A biztosítás célja, hogy védelmet kapjon vállalkozása az ilyen jellegű károk okozta anyagi terhek ellen, lehetővé téve, hogy a károkozásból eredő pénzügyi kötelezettség nélkül folytathassa üzleti tevékenységét.

Kiknek fontos, hogy tevékenységi felelősségbiztosítással rendelkezzenek?

A tevékenységi felelősségbiztosítás rendkívül fontos minden olyan egyéni vállalkozás, bt., kft. de akár a részvénytársaság számára, amelynek működése során fennáll a kockázata annak, hogy tevékenységük közvetlenül vagy közvetve kárt okozhat harmadik feleknek. Ez a biztosítás egyfajta biztonsági védőhálót kínál a vállalkozása számára, védelmet nyújtva számos előre nem látható esemény ellen, amelyek jelentős pénzügyi terheket róhatnak cégére.

A tevékenységi felelősségbiztosítás megléte tehát nem csupán a váratlan események által okozott pénzügyi veszteségek elleni védelemről szól, hanem a vállalat jó hírnevének és hosszú távú fenntarthatóságának védelméről is. A biztosítás segítségével a vállalkozások képesek minimalizálni azokat a kockázatokat, amelyek akadályozhatják a zavartalan működést és csökkenteni a harmadik felekkel szembeni potenciális jogi és pénzügyi kockázatokat.

Néhány példa arra, hogy milyen esetekben segít önnek a tevékenységi felelősségbiztosítás

 • Egy rendezvénytervező cég hibásan rögzít egy díszítést, ami leesik és megsérül egy vendég, kártérítési és orvosi költségeket generálva.
 • A boltjába egy lépcsőn fellépve lehet bemenni. Egy vásárló a boltból kifelé menet elfeledkezik a lépcsőről, amelyet ön sem jelezett előre, ezért kibicsaklik a bokája, és öntől kártérítést követel.
 • Munkája közben rakodódarus teherautóról emelik le az árut. Sajnos a darut kezelő kollégája rosszul végzi a munkáját és a közelben parkoló autónak csapódik a daru. A károsult autóban jelentős kár keletkezett, amelyet önnek kell megtérítenie.
 • Egy vízvezeték-szerelő a munkája során megsért egy vezetéket, amely nem csak a lakásban okoz kárt, amelyben dolgozik, hanem a szomszédos ingatlanokban is kár keletkezik, amelynek megtérítése az ő felelőssége.
 • Az esküvői fotós az esküvői lagzi helyszínéül szolgáló szállodában kárt okoz, véletlenül eltöri a helyszínen a szálloda tulajdonát képező dekorációt, a szálloda kárát meg kell térítenie.
 • Az útépítési munka során az egyik munkagép megrongálja az egyik ingatlanhoz tartozó kerítést és kaput, amely így használhatatlanná vált, a javítás költségeit a kivitelezőnek kell megtéríteni.
 • A közterületen füvet nyírnak, a figyelmetlen alkalmazott a fűnyíróval több követ is felver. A felrepülő kavicsok több közelben parkoló autó szélvédőjét is betöri. A fűnyírást végző cégnek ki kell fizetnie a gépjárművek javítását.
 • Építkezés zajlik egy telken, amin a földmunkák során a szomszéd ház fala megsüllyed, az épületet életveszélyesnek és lakhatatlanná nyilvánítják. A megrongálódott ház helyreállítását a földmunkát végző cégnek kell állnia.
 • Egy utcai vásáron az ideiglenesen felállított sátorból árusítja termékeit. Sajnos helytelenül állította fel a sátrat, amit egy hirtelen széllökés felborít, az egyik fém alkatrész eltalálja az ott álló egyik vásárlót. A vásárlónak elszakad a ruhája és egészségügyi ellátásra is szüksége van.
 • Egy lakóépület tetején végzett karbantartás során a munkások által véletlenül elejtett eszköz megrongál egy parkoló autót.

A példáinkban említett esetek egy része megtörtént ügyfeleinkkel, míg néhányat mi találtunk ki, hogy szemléltessük a tevékenységi felelősségbiztosítás használatát és segítségnyújtását.

Hogyan köthető meg ez a biztosítás?

A biztosítás megkötéséhez mindenképpen szükség van egy vállalkozásra, amely a biztosítás szerződője lesz. A biztosítást a vállalkozás képviselője, ügyvezetője vagy annak meghatalmazottja kötheti meg a cég nevében. Ezt követően a vállalkozásnak kapcsolatba kell lépnie egy biztosítási tanácsadóval, akitől részletesen tájékozódhat a különböző tevékenységi felelősségbiztosítás részleteiről árairól. Fontos, hogy a részletesen ismertesse a vállalkozás tevékenységét vagy tevékenységeit, mert ez alapvetően befolyásolja a biztosítási díj mértékét és a biztosítási fedezetet.

A szerződés aláírása után fontos, hogy rendszeresen – legalább évente egyszer – felülvizsgálja és szükség esetén frissítse a biztosítási fedezetét, különösen, ha változások történnek a vállalkozás méretében, tevékenységi körében vagy ha új kockázati tényezők merülnek fel. Ez biztosítja, hogy a vállalkozás folyamatosan megfelelő védelemben részesüljön a változó üzleti környezetben. Lényeges a folyamatos kezelés azért is, mert a díjszámítás alapja az előző éves árbevétel. Ha változik az árbevétel, akkor változik a biztosítás díja is, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően kezelje a biztosítását.

Tornai Edit

Általános felelősségbiztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

A tevékenységi felelősségbiztosítás ára

A tevékenységi felelősségbiztosítás ára számos tényezőtől függ, amelyek közül a legfontosabb a vállalkozás által végzett tevékenység, de a díjszámítás alapjául szolgál még a tevékenységből származó, előző éves teljes árbevétel (vagy az induló vállalkozások esetében a prognosztizált árbevétel). Habár ezek az alapok, de még további néhány lényeges szempont is változtathat a biztosítás végösszegén:

 • A választott biztosítási összeg káronként, illetve évente.
 • Választott-e kiegészítőt vagy kiterjesztést a biztosításba?
 • Milyen kedvezményekre jogosult?
 • Kért-e (magasabb) önrészt a biztosításba?

Így a biztosítás költsége egyedi kalkuláción alapul, figyelembe véve a cége specifikus körülményeit és igényeit.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több, mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.