A koronavírus-járvány óta megnőtt a kereslet az egészségbiztosítások iránt

Főoldal 9 blog 9 A koronavírus-járvány óta megnőtt a kereslet az egészségbiztosítások iránt

2023. 05. 31.

Az egészségbiztosítások régóta léteznek különböző keretek között, azonban a kereslet irántuk Magyarországon a koronavírus-járvány óta nőtt meg igazán. A számok azt mutatják, hogy míg annak idején a legtöbben előrébb sorolták az autó-és lakásbiztosításokat, ma már sokan gondolnak arra is, mi történne akkor, ha esetleg megbetegednének. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban.

Biztosítások és az anyagiak

A statisztikák és tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy a legtöbb esetben az anyagiak jelentik a fő okát annak, hogy valaki nem köt egészségbiztosítást. Hiszen, míg rendszerint a lakás-és autóbiztosítás belefér a keretbe, a saját egészséggel kapcsolatos kiadások már ritkán kerülnek be a biztosítások közé, hiszen ezek mind elvesznek a havonta a számlára érkező összegből. Pedig az egészség az egyik legfontosabb értékünk és bár a biztosítás nem véd meg a betegségtől vagy balesettől, anyagilag hatalmas segítséget jelenthet a nehéz időszakokban.

Hiszen nagyon súlyos pénzügyi terhet róhat az emberre vagy a családjára egy váratlan esemény, akár megbetegedésről, akár balesetről van szó. Nem beszélve arról, hogy egy megfelelő egészségbiztosítási csomag által a várakozási idő is csökkenhet egy-egy műtét esetén, így a pénz mellett időt is spórolhat ezáltal.

A pandémia változást hozott

Az egészségbiztosítások népszerűsége terén a Covid okozta pandémia hozta meg a változást, ekkor ugyanis sokan rájöttek, hogy mennyire fontos e téren is biztonságban tudni önmagukat és a családot egyaránt. A biztosítók által nyújtott széles kínálatban pedig minden korú, nemű és egészségi állapotú ember megtalálhatja azt, amely számára a legideálisabb és szempontjából minden téren tökéletes. Így már csak a gyógyulása miatt kell izgulnia, teljes egészében rá tud koncentrálni a mielőbbi felépülésre.

Az egészségbiztosítással spórolhat

Ahogy már fentebb is említettük, az egészségbiztosítás nem csupán kiadást jelent, hiszen spórolhat is általa. Hiszen egy szemműtét, valamilyen panasz vagy baleset okozta probléma esetén, az állami kórházi ellátásban nagyon hosszú lehet a várakozási idő. Magánorvos esetében viszont, nagyon komoly kiadást jelent az ellátás vagy akár egy műtét is. Az utóbbi költsége több százezer forintra is rúghat. Vagyis egy megfelelő körültekintéssel megválasztott biztosítás mellett, akár százezreket spórolhat az, aki éppen bajban van.

Cégek is egyre gyakrabban kötnek egészségbiztosítást

Érdekes tény továbbá, hogy sok esetben a nagyobb cégek az általuk hirdetett állások mellé kínálják az egészségbiztosítást, hiszen a vállalkozásoknak az az érdeke, ha dolgozóikat teljes erővel tudják bevetni és egy betegszabadságot követően is hamar visszatérhessenek a dolgos hétköznapokhoz. Viszont, ha valakinek az állami ellátórendszerben hosszú hónapokig várnia kell egyes vizsgálatokra vagy kezelésekre, esetleg komoly pénzeket kell kiadnia a magánszektorban, az senkinek sem jó. Ma már, egy felmérés szerint a vállalkozások negyede kínál ilyen fajta juttatást a fizetés mellé.

A fentieket látva nem kérdés, hogy az egészség nagy kincs. És bár nem lát a jövőbe és nem lehet megakadályozni bizonyos betegségek kialakulását vagy balesetek megtörténtét, a felgyógyulásban komoly szerepe lehet annak, ha valaki előre gondolkozik. Egy megfelelő egészségbiztosítás mellett pedig nem lesz szükség hetekig, hónapokig tartó várakozásra, de komoly összegek kifizetésére sem. Ez pedig jelentősen hozzájárulhat a felépüléshez.

Forrás: https://cdn.jwplayer.com/previews/lOlUzblh

Borítókép: 123RF

Hírek az elmúlt 1 hónapból
Legújabb cikkeink