Állatorvosi felelősségbiztosítás

tartalmazza a csomag Biztosítási összeg: 5 millió Ft káronként és maximum 50 millió Ft évente.

tartalmazza a csomag Választható önrész mentesen is.

tartalmazza a csomag Kiterjeszthető időbeli hatály: a biztosítás megszűnésétől számított 2, 3 vagy 5 évig továbbra is védi a biztosítás.

tartalmazza a csomag A biztosítás helyhez kötöttség nélkül, egész Magyarországra érvényes.

tartalmazza a csomag Gyors biztosítás kötés, akár online.

Főoldal 9 Vállalati biztosítás 9 Állatorvosi felelősségbiztosítás

Ha ön állatorvos, akkor az embereket gyógyító orvosokhoz hasonlóan Ön is szembesülhet a munkája során felmerülő kockázatokkal és felelősséggel. Az állatorvosi felelősségbiztosítás különösen fontos szerepet játszik az Ön szakmájában, hiszen védelmet nyújt azokban az esetekben, amikor kezelés közben az állatok egészségében nem a várt események következnek be. Az állatorvosi szakmai felelősségbiztosítás segít abban, hogy biztonságban érezze magát, tudván, hogy a véletlenül okozott károk pénzügyi következményei ellen biztosítva van. Az állatorvosi felelősségbiztosítás nem csak egy jogi kötelezettség, hanem egy olyan eszköz is, amely segít fenntartani kezelt páciensei tulajdonosainak bizalmát, miközben Ön a legjobb lehetséges ellátást nyújtja a rábízott állatok számára.

Miért kötelező az állatorvosi felelősségbiztosítás?

Az állatorvosi felelősségbiztosítás elengedhetetlen minden gyakorló állatorvos számára, beleértve az alkalmazotti státuszban dolgozókat is, a Kamarai Törvény értelmében.

Ez a biztosítás védelmet nyújt az állatorvosoknak olyan esetekben, amikor munkájuk során kárt okoznak az állatok tulajdonosainak. Hasonlóan az autók kötelező felelősségbiztosításához, ez a biztosítás fedezetet biztosít, ha a Polgári Törvénykönyv alapján felróható kár keletkezik. Ilyenkor a biztosító társaság vállalja a kártérítési igények kielégítését az állatorvos helyett.

Az orvos mellett köthető alkalmazottaknak is ez a szakmai felelősségbiztosítás?

Habár az állatorvosi szakmai felelősségbiztosítás egy olyan speciális biztosítási forma, amelyet kifejezetten az állatorvosi szakmában dolgozó orvosok számára terveztek, mégsem csak az orvost lehet biztosítani.

Elsődlegesen az állatorvosok számára készült, akiknek munkájuk során felmerülő különféle kockázatokra és felelősségi kérdésekre nyújt védelmet. Azonban nem csak az állatorvosokra korlátozódik a biztosítási védelem, hanem kiterjed a fedezet, ha kéri a biztosítási védelmet szerződés megkötésekor az egyéb állategészségügyi szakképzettséggel rendelkező munkatársakra is, mint például az asszisztens. Ezek a szakemberek gyakran közvetlenül vesznek részt az állatok kezelésében vagy gondozásában, így szükségük van a felelősségbiztosításra a potenciális hibák és balesetek esetére.

Emellett a biztosítás kiterjedhet a nem állategészségügyi alkalmazottakra is, akik az állatorvosi praxisokban dolgoznak, például adminisztratív vagy egyéb nem szakmai feladatok ellátására alkalmazott munkavállalók. Ezzel pedig a biztosíthatja, hogy a praxis minden érintett munkatársa megfelelő védelemben részesüljön a munkájuk során felmerülő különböző felelősségi kockázatokkal szemben.

Ilyen esetekben veheti igénybe az állatorvosi felelősségbiztosítás szolgáltatását

Amikor Ön vagy az Ön cégének tevékenysége során kárt okoz valakinek, az állatorvosi felelősségbiztosítás segít a helyzet kezelésében. Ez magában foglalja a károkozás miatt keletkezett vagyoni veszteségeket és a szükséges költségeket.

Abban az esetben is nyújt védelmet a biztosítás, ha a károkozás miatt sérelemdíj fizetésére kerül sor, például ha szakmai vagy munkáltatói tevékenység során személyiségi jogok sérülnek. Fontos, hogy ez csak akkor érvényes, ha bebizonyosodik, hogy a károkozó magatartás miatt ténylegesen jogsértés történt.

A biztosítás emellett fedezetet nyújt a kártérítési igényekkel kapcsolatos jogi eljárások költségeire is. Ide tartoznak például az ügyvédi díjak és a szakértői költségek, feltéve, hogy ezeket a kiadásokat a biztosító jóváhagyta. Ha Önnek nincs előzetes jóváhagyása, a biztosító csak a törvény által megszabott mértékig téríti meg az ilyen költségeket.

Tornai Edit

Állatorvosi felelősségbiztosítást keres?

Kérje segítségünket! Megtaláljuk, amire szüksége van!

Q

Mire nem terjed ki a biztosítás?

Fontos tudnia, hogy mik azok az események, amelyekre igénybe veheti a biztosítását, és vannak bizonyos helyzetek, amelyekre a biztosítása nem nyújt védelmet. Ezeket az eseményeket kizárásoknak nevezzük:

Ilyen kizárt esemény lehet, ha Ön vagy a családtagjainak okoz kárt, sajnos a biztosítás ezt nem téríti meg. Ez akkor is így van, ha Ön egy cég képviselője, és a cég vagy a cég tulajdonosai szenvednek kárt, erre másik biztosítás terjed ki, ez a D&O biztosítás. Ugyanez a kizárás vonatkozik azokra az esetekre is, amikor a biztosításában több biztosított van és egymásnak okoznak kárt a biztosítottak.

A biztosítás nem fedezi azokat a károkat sem, amelyek a szerződés keretein kívül keletkeznek. Például, ha Ön felelősséget vállal, ami túlmegy a törvényi kötelezettségeken, akkor az ebből adódó károk nem biztosítottak.

Azt is fontos tudni, hogy a bírságok, pénzbüntetések és ezekkel kapcsolatos költségek sem részei a biztosítási védelemnek.

Nem téríti meg a biztosító a reklámtevékenységgel összefüggő károk sem. Ezt azért fontos ennél az állatorvosi felelősségbiztosításnál kiemelni, mert ha Ön a praxisában egy terméket ajánl a páciense gazdáinak, amely kárt okoz, akkor ez a biztosítás ezt a kárt nem fogja megtéríteni.

Ami a mentális vagy lelki károkat illeti, ha ezek nem érik el az egészségkárosodás szintjét, a biztosítás nem állja a kártérítést. Továbbá a biztosítás nem fizeti meg az informatikai rendszerekkel, például számítógépes hibákkal vagy adatlopással összefüggő károkat sem.

Ez csak néhány példa arra, hogy a biztosító az állatorvosi felelősségbiztosítással kapcsolatban milyen károkat nem térít meg. A biztosítás megkötése előtt mindenképpen olvassa el a vonatkozó biztosítási feltételeket!

Q

Időbeli hatály kiterjesztése és retroaktív fedezet: ajánlott mind a kettőt kérnie a szerződésébe!

Időbeli hatály kiterjesztése

Biztosítása kiterjedhet azokra a káreseményekre is, amelyek a biztosítási szerződés hatálya alatt keletkeznek, de csak a szerződés lejárta után, legfeljebb 2, 3 vagy 5 évvel később derülnek ki és kerülnek bejelentésre. Ez azt jelenti, hogy ha a szerződés már megszűnt, de a káresemény a szerződés érvényességi idején belül történt, a biztosítás még mindig fedezetet nyújthat. Ennek feltétele, hogy a biztosítás megkötésekor kérje kiegészítőként a biztosításába az időbeli hatály kiterjesztése kiegészítőt 2, 3 vagy 5 évre.

Retroaktív fedezet

A retroaktív fedezet alapján a biztosító vállalja, hogy fedezetet nyújt olyan káreseményekre is, amelyek az állatorvosi felelősségbiztosítási szerződés létrejötte után derülnek ki, még akkor is, ha ez az esemény a biztosítási szerződés megkötése előtt történt. Ez akkor érvényes, ha Önnek, mint biztosítottnak, a szerződés megkötésekor nem volt tudomása ezekről a károkról és kérte a biztosítási szerződése megkötésekor a retroaktív fedezet kiegészítőt. Azonban fontos kiemelni azt is, hogy a retroaktív fedezet kiegészítő nem vonatkozik azokra a károkra, amelyeket már más biztosítás fedez.

Területi hatály

Az Ön állatorvosi felelősségbiztosítás Magyarországon bekövetkezett és bejelentett károk esetén nyújt Önnek, cégének és munkavállalóinak védelmet. Amennyiben állatorvosi tevékenységre kötött biztosítással rendelkezik, ez a védelem kiterjed az Európában bekövetkezett és bejelentett károkra is, de kizárólag abban az esetben, ha ezek a károk elsősegélynyújtással összefüggő kártérítési kötelezettségekből erednek.

Mennyibe kerül az állatorvosi felelősségbiztosítás?

Az állatorvosi felelősségbiztosítás díja függ a biztosított állatorvosok, állategészségügyi képesítéssel rendelkező személyek és az állategészségügyi tevékenységben részt vevő egyéb munkatársak, például istállószemélyzet vagy állatápolók számától és szakvégzettségétől. Minél többen vesznek részt az állategészségügyi tevékenységben, annál magasabb a fizetendő biztosítási díj. A díjat befolyásolhatják továbbá olyan tényezők is, mint például az ön által vállalt önrész, a díjfizetés gyakorisága és módja, valamint a kockázatelemzés során megadott egyéb információk, mint például a korábbi károk előfordulása.

Ha ön is ilyen felelősségbiztosítást szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot és kiszámoljuk a biztosítást önnek is!

Bízza szakértőinkre a felelősségbiztosításával kapcsolatos ügyeit!

Nyilvánvaló, hogy milyen fontos egy jól megkötött felelősségbiztosítás, különösen, ha nagy a tét, mint egy állatorvosi foglalkozásnál. Ha ilyen biztosítása van, nemcsak pácienseit védi, hanem Ön is nyugodtabb lehet, hiszen egy esetleges hiba esetén nem kell aggódnia a következmények miatt. Akárcsak az orvosi szakmában, ugyanúgy az állatorvosoknál is egy kis hiba is nagy problémákat és jogi eljárásokat okozhat, így fontos, hogy Ön ne legyen kitéve ennek a kockázatnak. Ha a biztosítása nem megfelelő, akkor az nem fogja a szükséges védelmet biztosítani.

Vegye igénybe több évtizedes tapasztalatunkat! Amennyiben szakértői segítségre van szüksége a állatorvosi felelősségbiztosítás kiválasztásához, megkötéséhez és kezeléséhez, keressen minket bizalommal! Akár a meglévő biztosításával kapcsolatos tanácsra van szüksége, akár változtatni szeretne rajta, számíthat ránk.

Kik vagyunk mi és miért válasszon minket?

MIXIO KER Kft.
MIXIO KER Kft.
2023.07.28.
Gyors és alapos segítséget, valamint szolgáltatást kaptunk. Köszönjük!
Krisztina Dombovári
Krisztina Dombovári
2023.06.07.
Több biztosítót is megkerestem, sportolói, magánemberi felelősség biztosítás témakörben. Egyedül itt tudtak ajánlani olyan biztosítási terméket, amely megfelelő volt számunkra. Köszönöm Tornai Gábornak a segítőkész, türelmes ügyintézést!
Erzsebet Krudy
Erzsebet Krudy
2021.11.17.
As a Hungarian-Canadian citizen traveling to Hungary experienced unique helpfulness, empathy and constant help, instructions during my travel insurance inquiry process. A great company, which I recommend to all travelers to Hungary and other European countries.
Katalin Myers
Katalin Myers
2021.08.12.
Nagyon kedves es segitokesz csapat.
Jánosné Bujdosó
Jánosné Bujdosó
2021.06.17.
Szakszerűség, empátia, és türelem. Ilyen is lehet egy ügyintézés? Szinte hihetetlen, de mindezt megkaptam. Mindenki menjen bátran, nem fog csalódni!
Péter Marton
Péter Marton
2021.04.14.
Gabor Gleisz
Gabor Gleisz
2021.02.02.
Ferencné Németh
Ferencné Németh
2021.01.08.
Rövid időn belül visszahívást kaptam. Korrekt volt az ügyintézés. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
éva hrivó
éva hrivó
2020.10.16.
Lajos Bodnár
Lajos Bodnár
2020.10.09.
Laptop biztosítás megkötésében segítettek - minden flottul ment, minden információt telefonon megadva el tudtunk intézni online. Visszahívtak, email-ben válaszoltak rövid időn belül mindenre, így én elégedett vagyok. Köszönöm!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

Több mint 20 év tapasztalat

Kívül-belül ismerjük a biztosításokat, amiket kínálunk, ezt a tudást adjuk át önnek!

ügyfelek

Több ezer elégedett ügyfél

Tartozzon ön is elégedett ügyfeleink népes családjába, mi mindent megteszünk, hogy a legjobbat kapja!

Nem engedjük el a kezét

Nem hagyjuk magára! Számíthat ránk azután is, hogy aláírta a biztosítási szerződést!

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.

email

Email címünk

Telefonszámunk

06 1 378 47 09

Irodánk

1191 Budapest, Üllői út 259.