5 ok, hogy miért ne kössön olcsó biztosítást

Főoldal 9 blog 9 5 ok, hogy miért ne kössön olcsó biztosítást

2021. 07. 08.

A biztosítás mindig jól jön, mert a legváratlanabb helyzetekben óriási segítséget nyújthat. Az azonban, hogy melyik biztosítónál teszi ezt, igen meghatározó lehet. Gépjármű vásárlásánál gyanakszik, ha az ár túl alacsony. Miért ne tenné ugyanezt, ha biztosításról van szó?

Olcsó húsnak híg a leve – tartja a mondás, és sokszor eszerint is járunk el. Nem veszünk gyanúsan olcsó használtautót, nem vásárolunk gyanúsan olcsó élelmiszert, és nem veszünk iPhone-t az utcán húszezeré’, ugye? Akkor miért pont a biztosításon spórolna – azon a szolgáltatáson, aminek pont az a célja, hogy kihúzza a bajból?

Összegyűjtöttünk 5 dolgot, ami bebizonyítja, hogy az olcsó biztosítás bizony rosszul teljesíthet, ha szükség van rá

1. Átverhetik az olcsósággal

Az első, és legfontosabb szempont! Ha egy biztosító – főleg egy kicsi – túl olcsón kínálja a biztosítást, felteheti magának a kérdést: vajon, ha bajban lesz, és szüksége lesz a segítségére, ki fogja fizetni a kárt? Megbízhat benne? Sajnos sok esetben előfordult már olcsó biztosítás esetén, hogy a biztosító még csak a kárt felmérni sem volt hajlandó, nemhogy kifizetni. Alkothat különböző kifogásokat, amiért nem fizet. Érdemes tehát körültekintően megválasztani, hol köt biztosítást.

2. A biztosító alulkalkulálja az árait, így lesz olcsó a biztosítás

Előfordulhat, hogy a biztosító nem megfelelően méri fel a lehetséges kockázatokat, melyek ellen védelmet kínál. Majd ha bekövetkezik a kár, nem fogja tudni megtéríteni az összeget, csupán a töredékét.

Amennyiben ez többször is előfordul a biztosítóval – márpedig ilyen árak mellett bizony elő fog – az nagyon hamar, belátható időn belül a biztosító működését is veszélybe sodorhatja. Mielőtt megkötné a biztosítást egy adott biztosítóval, mindig járjon utána, volt-e már hasonló okok miatt panasz rá, és ha igen, forduljon másik, megbízhatóbb szolgáltatóhoz!

3. Alacsonyabb csomagot kínál

Gyakori eset az is, amikor a biztosító az ügyfél nyomására – miszerint olcsó legyen a biztosítás – alacsonyabb csomagot kínál, hogy vásárlóját megtartsa. Ezzel csak az a gond, hogy bár a biztosítási költségek csökkenhetnek, fontos elemek kerülnek ki az ajánlatból, melyekre a kár bekövetkeztekor szüksége lehet. Amennyiben lehetősége van rá, nézze meg, hogyan tudja leginkább a saját igényeire szabni a biztosítást. Ez azért fontos, hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, amire nem lesz szüksége, ellenben beleférjen a keretbe az a tétel, ami egy esetleges kár esetén kihúzhatja Önt a pácból.

4. Emelkedhetnek az árak

Előfordulhat (pl.: kötelező biztosítások esetén), hogy bár a megkötéskor alacsonyabb áron megkötött biztosítás díja az évfordulót követően emelkedik majd. Ennek oka igen egyszerű: a korábbi árleszorítások miatt keletkezett évközi veszteséget ezeknek a cégeknek helyre is kell hoznia. Amennyiben már tapasztalta ezt a problémát, ne fizessen csak megszokásból! Amint lehetősége van rá, váltson biztosítót!

5. Színvonal

Az olcsóbb biztosítást kínáló cégekre jellemző az ügyintézés színvonalának alacsony minősége. Nem mindegy, hogy időben küldik-e az aktuális csekket, vagy képesek-e a díjfizetéseket gördülékenyen intézni. Szintén kötelező biztosítások esetén fontos szempont lehet, hogy a nemzetközi zöldkártyát automatikusan küldik ki, vagy ügyfélszolgálaton, közelben lévő fiókban pár perc alatt problémamentesen beszerezhető (ahogyan az elvárható lenne) vagy – ahogyan az az olcsó biztosítási cégekre jellemző – hosszú és időigényes utánajárást igényel ez az aprócska dolog is. Ez esetben, ha már egy ilyen kis dolog sem működik könnyen és egyszerűen, hogyan működne egy összetettebb, bonyolultabb biztosítás kifizetése és papírozása?

A biztosítás megkötése olyan, mint extrémsporthoz védőfelszerelést vásárolni: miért pont azon spórolna, ami kihúzhatja a bajból?

Érdekesnek találta a cikkünket? Ossza meg másokkal is!