Járatkésés, járattörlés, vagy visszautasított beszállás, hajtassa be könnyedén!

Járatkésés, járattörlés, vagy visszautasított beszállás, hajtassa be könnyedén!

Főoldal 9 blog 9 Járatkésés, járattörlés, vagy visszautasított beszállás, hajtassa be könnyedén!
Főoldal 9 blog 9 Járatkésés, járattörlés, vagy visszautasított beszállás, hajtassa be könnyedén!

Csomag kész, repülőjegy megvan, indulás a repülőtérre. Ha a repjegy meg is van, és ezen kívül is minden úgy tűnik, hogy rendben van, sajnos nem mindig ennyire egyszerű az utazás. Egyre gyakrabban kerülnek a hírekbe járatkésésekről, járattörlésekről, vagy visszautasított beszállásokról szóló információk, amelyek elronthatják a várva várt utazást. Sajnos ezek az események rengeteg kellemetlenséget okozhatnak.

A 261/2004/EK rendelet alapján akár 600 EUR összegű kártalanításra is jogosult lehet néhány esetben az utas, amennyiben járata 180 percnél többet késett vagy ha repülőjáratát törölték, úgy hogy az utast erről az utazás kezdetét megelőző 14 napon belül nem értesítették. Kártérítés jár akkor is, ha a reptéren a beszállását visszautasították és ezzel kapcsolatban rendelkezik a hoppon maradt utas írásos jegyzőkönyvvel.

Ezen jogukat kevesen ismerik, ezért kevesen is tudnak hatékonyan fellépni a repülőtársaságok eljárásával szemben. Ezért is érdemes felkészülni az utazás előtt az utast megillető jogokkal kapcsolatban, valamint egy olyan utasbiztosítást kötni, amely téríti a légitársaságtól közvetlenül igényelhető kártalanítás ügyintézési díját. Ha ezzel a kettővel felvértezve indul útnak, akkor a sok kellemetlenségét enyhítheti, amelyek az utasra várnak az elmaradt vagy elnapolt utazás miatt, a behajtási ügyintézéssel és a repülőjegy körüli teendőkkel kapcsolatos bonyodalom miatt.

Milyen esetekben és milyen légitársaságokra vonatkozik az Unió 261/2004/EK rendelete?

Az Uniós rendelet minden tagállamban kötelezően alkalmazandó (tehát Budapest kiindulással és Budapest úti céllal egyaránt), vonatkozik minden EU területén bejegyzett légitársaságra (fapados légitársaságokra is) abban az esetben is, ha az utas úti célja az Európai Unió területén kívülre esik – írja a Magyarügyvéd.blog.hu

De mi történik, ha nem az Unióban bejegyzett légitársasággal utazik?

A rendelet akkor is védi az utast, ha olyan légtársasággal utazik, amely nincs az Európai Unióban bejegyezve, de Uniós tagország repülőteréről indul. Azonban a kártérítési igényét nem érvényesítheti az az utas, aki az EU-n kívülről érkezik az EU-ba egy olyan légitársaság repülőgépén, amely nincs az Unióban bejegyezve.

Indulás Érkezés Repülőtársaság Kártérítés
Uniós tagállam Uniós tagállam Unióban bejegyzett Érvényesíthető
Uniós tagállam Uniós tagállam Nem Unióban bejegyzett Érvényesíthető
Uniós tagállam Nem Uniós tagállam Unióban bejegyzett Érvényesíthető
Uniós tagállam Nem Uniós tagállam Nem Unióban bejegyzett Érvényesíthető
Nem Uniós tagállam Uniós tagállam Unióban bejegyzett Érvényesíthető
Nem Uniós tagállam Uniós tagállam Nem Unióban bejegyzett Nem érvényesíthető

Milyen kártérítés igényelhető, ha a járatom késett vagy járattörlés történt?

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának 261/2004/EK rendelete szabályozza a repülőjáratok késésekor és a járattörlés esetén az utasok jogait és az utasoknak fizetendő kompenzáció mértékét is.

Késés

Az utas jogosult kártérítésre, ha a 3 órát meghaladó késés azért következett be, amely egyértelműen felróható a légitársaságnak. Ilyen esemény lehet például a munkabeszüntetés, vagy a repülőgép műszaki meghibásodása. Olyan esetben viszont nem jár kártérítés, ha a járat azért késik, mert az időjárási viszonyok veszélyhelyzetet teremthetnek a légi közlekedésben.

Fontos tudni, hogy amennyiben a késés felróható a légitársaságnak, és az előállt helyzet hosszú reptéri várakozásra kényszeríti az utast, a társaságnak gondoskodnia kell a reptéren várakozó utasairól! A légitársaság saját költségén köteles ételről, italról, szállásról, reptéri transzferről gondoskodni, illetve bizonyos limittel kommunikációs lehetőségeket (telefon, email stb.) biztosítani. A légitársaságnak abban az esetben is törődnie kell az utasok ellátásról, ha a késés, vagy a törlés nem a társaság hibájából történt.

A kártérítés mértéke lehet légi járat késésekor:

1500 km alatt – maximum 250 €
1500 – 3500 km között maximum 400 €
3500 km fölötti távolság megtételénél már legfeljebb 600 € is lehet a késés kompenzációja

Például:

  • Budapest – Dubaj távolság esetén (légvonalban 4028.7 km*) már 600 € kártérítés igényelhető.
  • Budapest – Madrid távolság esetén (légvonalban 1974 km*) akár 400 € kártérítést kérhet.
  • Budapest – London távolság esetén (légvonalban 1449 km*) legfeljebb 250 € kártérítést fizet a légitársaság.

*forrás: http://tavolsag.1km.net

Ezen felül kérhető étel, ital, szállás, transzfer, kommunikációs költségek térítése.

Járattörlés

A járattörlés is sokféle esemény miatt bekövetkezhet, ami biztos, hogy az utasoknak EU rendelete ugyanolyan jogokat biztosít, mint a késéskor. A járat törlésekor jár a kompenzáció, valamint az utasokat megillető jogok alapján jár az étel, ital, szállás, transzfer, valamint kommunikációs költségek térítése egyaránt. Fontos, hogy a rendelet olyan eseteket is járattörlésnek minősít, amelyek nem feltétlenül egyértelműek az utas számára.

Mi a járattörlés és mi számít járattörlésnek?

Járattörlésnek számít, ha a légitársaság a járatot nem indítja el, akkor is ha egy másik menetrend szerint közlekedő járaton helyezi el az utast. Járattörlés az az eset is, ha a repülőgépnek vissza kell fordulnia, abban az esetben is, ha az utasok a visszaérkezést követően tovább indulhatnak egy másik járat fedélzetén. Járattörlés történik akkor is, ha a repülőgép nem a repülőjegyen meghatározott úti célra érkezik meg.

A kártérítés légi járat törlésekor:

1500 km alatt – maximum 250 €
1500 – 3500 km között maximum 400 €
3500 km fölötti távolság megtételénél már legfeljebb 600 € is lehet a járattörlés kompenzációja

Emellett kérhető étel, ital, szállás, transzfer, kommunikációs költségek térítése, valamint jogában áll a repülőjegy árának visszatérítését kérni, jogosult a repjegy egy másik járatra történő átfoglalására vagy az indulási repülőtérre való visszaszállításra, amennyiben nem a repülőjegyen meghatározott úti célra érkezik meg a járat.

Megtagadott beszállás

Egyre gyakoribb eset, hogy annak ellenére utasítják vissza utasok beszállását a reptéren, hogy a visszautasított személyek rendelkeznek a megfelelő okmányokkal, a repjegy érvényes, a viselkedésük és a ruházatuk nem kirívó, valamint csomagjaik mérete is megfelelő.

A megtagadott beszállás bosszantó incidens, akkor is ha Budapest a kiindulás, de még kellemetlenebb, ha egy idegen ország repülőterén szembesülnek az utasok a problémával. Ám a visszautasított beszállások esetén is jár a kompenzáció, és az ellátás. Sajnos azonban a nehezen bizonyíthatósága miatt felkészülten és higgadtan kell fogadni a rossz hírt. A Flightrefund.com kártérítési ügyekre szakosodott portál ilyen esetekre az alábbiakat javasolja:

  • Készüljön a visszautasításról hangfelvétel
  • Vetessen fel a visszautasított utas jegyzőkönyvet az incidensről
  • Próbáljon szemtanúkat szerezni
  • Semmiképpen se inzultálja a légitársaság, vagy a reptér személyzetét, ugyanis bizonyos országok törvényei súlyosan szankcionálják a légi személyzet zaklatóját!

A kártérítés mértéke megtagadott beszállás esetén

A megtagadott beszálláskor nagyon fontos, hogy az utas ne mondjon le önkéntesen a beszállókártyán foglalt helyéről, ugyanis a lemondáskor elesik a kártérítési és egyéb jogairól, amelyeket a későbbiekben érvényesíteni tudna. A beszállás visszautasítása esetén a pórul járt utas jogosult a segítségnyújtás igénybevételére (szállás, transzfer, élelem, stb. térítése) és kártalanításra (250-600 € kártérítés), a repjegy árának visszatérítése, vagy a repülőjegy átfoglalása, vagy a jegy foglalásának más időpontra történő áthelyezése is. Mindezek mellett pedig kérhető étel, ital, szállás, transzfer, kommunikációs költségek térítése is.

Hogyan tudom a kártérítést a legegyszerűbben érvényesíteni? Az Air Assistance segít!

Kártérítést mindenképpen fizetnie kell a fapados és nem fapados légitársaságnak egyaránt az utasok felé, amennyiben fennállnak azok az események, amelyek ezt lehetővé teszik. Azonban nem mindegy, hogy a kártérítési ügyintézésre a károsult utasnak kell az idejét rászánnia, vagy helyettük valaki más, ilyen ügyekre szakosodott behajtó intézi. Néhány utazási biztosítás már kínál olyan Air Assistance kiegészítőt, amelyben a kártérítés behajtásának költségét is téríti a biztosító.

Az úgynevezett Air Assistance szolgáltatás alap összetevőként szerepel például az Európai Utazási Biztosító összes repülőgépes utasbiztosítási termékében és 150 euró összegig fizeti a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét.

Ha történt önnel már incidens és van olyan biztosítása is, amely az Air Assistance kiegészítőt tartalmazza, akkor vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval és jelezze a problémát.

Az Air Assistance szolgáltatás téríti a behajtási költségeket, így az utas a kártérítés 100%-át kapja meg levonások nélkül.

Forrás:

https://www.flightrefund.com/hu/
https://magyarugyved.blog.hu

Köthető autó biztosítás jogosítvány nélkül?

A kötelező biztosítást mindig az üzembentartó köti meg a gépjárműre, de mi a helyzet, ha az üzembentartó nem vezet? Köthető autó biztosítás jogosítvány nélkül? Mi a teendő ilyenkor?

Kötelező biztosítás késve fizetés, mennyi a türelmi idő?

A kötelező biztosítás késve fizetése csak akkor probléma, ha már a türelmi idő is lejárt. Ennek ellenére érdemes mindig az esedékesség első napjára befizetni a biztosítási díjakat.

Ön tudja, miből fog majd megélni nyugdíjas korában?

Feltétlenül bízik az állam által nyújtott nyugellátásban? Ne tegye, mutatjuk a kalkulációt!

Kötelező biztosítás használt autó vásárlásakor

A kötelező biztosítás, ha használt autót vásárolt, akkor van néhány szabály, amit jó, ha tud. Ezzel pedig megkönnyítheti az ügyintézést a biztosítás kötéstől az átírásig.

Mikor kell megkötni a kötelező biztosítást?

Ha nem tudjuk, hogy milyen határidők vonatkoznak ránk, akkor nem is tudjuk azokat betartani. Pedig a kötelező biztosítás megkötésénél nagyon fontosak a határidők. Cikkünkben összeszedtük azokat az eseteket, amikor már rendelkezni kell kgfb-vel.

Milyen károkra fizet a kötelező biztosítás?

Kötelező megkötni és érvényben tartani, minden autósnak van, de mégis kevesen tudják, hogy milyen szabályok szerint, milyen esetekben fizet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk.

Önnek tartozik a bankkártyájához síbiztosítás? Megmutatjuk, mire kell odafigyelnie!

A síelés mindig kockázatos tevékenység, hiszen az önfeledt szórakozás és a száguldás élvezete pillanatok alatt torkollhat balesetbe. Ha bekövetkezett a baj, akkor az utasbiztosítás segít. De mi történik, ha nem kötött utasbiztosítást? A bankkártyához tartozó biztosítások kihúzhatják a bajból!

Ön KATA-s vállalkozó? Ilyen nyugdíjra számíthat és ez lehet rá a megoldás!

A nyugdíj az időskor fő megélhetési forrása, azonban bizonyos esetekben ez nagyon kevés lesz. A KATA pont ilyen eset és ezért összefoglaltuk, hogy mit tud tenni annak érdekében, hogy a nyugdíjba vonulását követően ne érjék meglepetések.

Mi az ingóság és mire jó az ingóságbiztosítás?

Miben különbözik az ingóságbiztosítás a lakásbiztosítástól? Különbözik egyáltalán? Mi mindennek kell megfelelni, hogy kedvező ingóságbiztosítást köthessen? Ezekre a kérdésekre is választ adunk cikkünkből, amiben körbejárjuk, hogy mi is az ingóság, és az ingóságbiztosítás, valamint hogy miért éri meg az ügyfeleknek megkötni.

7+1 dolog, amitől függ a kötelező biztosítás díja

Sokan teszik fel a kérdést: „Mitől függ a kötelező biztosítás díja?” Erre nagyon nehéz válaszolni, hiszen a biztosítóknak is sokféle adatot kell beleépíteniük a tarifáikba. Cikkünkben kísérletet teszünk rá, hogy néhány lényeges elemet kiemeljünk, amitől függhet a kgfb díja.

Köthető autó biztosítás jogosítvány nélkül

Köthető autó biztosítás jogosítvány nélkül?

A kötelező biztosítást mindig az üzembentartó köti meg a gépjárműre, de mi a helyzet, ha az üzembentartó nem vezet? Köthető autó biztosítás jogosítvány nélkül? Mi a teendő ilyenkor?

késve fizetés, türelmi idő

Kötelező biztosítás késve fizetés, mennyi a türelmi idő?

A kötelező biztosítás késve fizetése csak akkor probléma, ha már a türelmi idő is lejárt. Ennek ellenére érdemes mindig az esedékesség első napjára befizetni a biztosítási díjakat.

nyugdíj

Ön tudja, miből fog majd megélni nyugdíjas korában?

Feltétlenül bízik az állam által nyújtott nyugellátásban? Ne tegye, mutatjuk a kalkulációt!

Kötelező biztosítás használt autó vásárlásakor

Kötelező biztosítás használt autó vásárlásakor

A kötelező biztosítás, ha használt autót vásárolt, akkor van néhány szabály, amit jó, ha tud. Ezzel pedig megkönnyítheti az ügyintézést a biztosítás kötéstől az átírásig.

Mikor kell megkötni a kötelező biztosítást?

Ha nem tudjuk, hogy milyen határidők vonatkoznak ránk, akkor nem is tudjuk azokat betartani. Pedig a kötelező biztosítás megkötésénél nagyon fontosak a határidők. Cikkünkben összeszedtük azokat az eseteket, amikor már rendelkezni kell kgfb-vel.