Elég lehet-e a bankkártyás utasbiztosítás?

Főoldal 9 blog 9 Elég lehet-e a bankkártyás utasbiztosítás?

2021. 06. 30.

Sok esetben jár automatikusan a dombornyomott bankkártyák mellé utasbiztosítás, de vajon ezeknek a szolgáltatása elég lehet-e külföldön történt baleset vagy betegség esetén? A válasz nem egyszerű, igen is és nem is! Hogy mitől függ? Elsősorban az ellátás mértékétől, amelyet külföldön igénybe vesz!

A bankkártyák mellé adott utasbiztosítások alacsony orvosi és mentési költségtérítéssel rendelkeznek, amely hamis biztonságérzetet ad a kártya birtokosának. A jellemzően 2 milliótól 10 millióig terjedő szolgáltatás kisebb betegségek, vagy kisebb balesetek bekövetkeztekor valóban hasznos segítséget nyújt.

Sportolásból eredő problémákra nem térít

Az utasbiztosítások többféle szolgáltatást is nyújtanak, úgy mint a orvosi költségek térítése, a poggyászbiztosítás, de lényeges lehet a balesetbiztosítási kiegészítő is, amely utólag segít a munkaképtelen sérültet. Ezek evidens összetevők, de korántsem biztos, hogy a bankkártyás biztosítás szolgáltatni fog, ilyes eset, ha sportolás közben sérül meg valaki. Ezért sielésre kifejezetten nem szabad csak bankkártyás utasbiztosítással elindulni!

A biztosítóknál köthető utasbiztosításoknál külön kiegészítőként lehet kérni a sport fedezetet, amellyel bebiztosíthaja magát az utazó a sportolásból eredő problémák ellen is, azonban a bankkártyához csatolt biztosítás ezt a lehetőséget nem adja meg!

Fontos az autó is?

Amikor mi magunk a saját autónkkal akarunk világot látni, akkor érdemes végig gondolni, hogy a hosszú út alatt történhetnek-e az autóval olyan gondok, amelyek meghiúsíthatják a nyaralást. Ilyen esetekben a bankkártyához tartozó utasbiztosítás és az általunk kötött utasbiztosítás sem szolgáltat, kivétel abban az esetben, ha a megkötés pillanatában kérünk autós asszisztenciát, amely baleset vagy műszaki hiba esetén is segítséget nyújt nekünk Európa területén bárhol.

Milyen utasbiztosítással érdemes elindulni?

A biztosítás megkötésekor figyelembe kell venni a célország árszínvonalát és ehhez mérten választani egy olyan biztosítási csomagot, amely teljes körű szolgáltatást nyújt betegség, valamint baleset esetén, és nem utolsósorban a poggyászkárunk is megfelelően legyen megtérítve.

Emellett azt is érdemes megnézni, hogy milyen extra szolgáltatásokat tartalmaz biztosítási csomag, kiterjed-e a műszaki cikkeinkre a poggyászbiztosítás, vagy tartalmaz-e strandlopás fedezetet vagy éppen segítséget nyújt-e olyan esetekben is, ahol a mi felelősségünk valaki másnak a kárát megtéríteni.

Láthatjuk tehát, hogy hasznos a bankkártyás utasbiztosítás, de csak olyan esetben, ha a már külföldön tartózkodó magyar állampolgár elfelejtette itthon megkötni a magasabb limiteket és egyéb extrákat tartalmazó utasbiztosítását. Azonban érdemes felkészülni, hogy komoly bajok esetén könnyen cserben hagyhatja az embert a „bankkártyája”.

Olvassa el újabb cikkünket, amelyben részletesen átnézzük a bankok kínálatát a bankkártyás utasbiztosítások területén!

 

Kapcsolódó cikkeink
Legújabb cikkeink