Nyugdíj megtakarítás tudnivalók kezdő takarékoskodóknak 2. rész

Nyugdíjbiztosítás vélemények: szabad-e hinni a netes véleményeknek?

Főoldal 9 blog 9 Nyugdíjbiztosítás vélemények: szabad-e hinni a netes véleményeknek?

Az interneten véleményt mindenről és mindenkiről lehet találni. Nyugdíjbiztosítás témában is találhatók vélemények, sőt mi több, immár létrejött egy biztosítókról, biztosítási termékekről véleményeket gyűjtő portál is. De a laikus vélemények tényleg segítik azt, aki információt gyűjt egy megtakarítás elindítása előtt?

A folyamatos összeköttetés, és a WEB 2.0 világában bárkiből válhat szerző, kritikus. Bárki bármiről írhat véleményt interneten, bármely felhasználó egyben szerkesztő is lehet. Ennek van egy kifejezetten áldásos hatása, ez pedig a nyilvánosság ereje. Ez képes a piacot befolyásolni, a folyamatokon változtatni, a nem megfelelőt jóvá varázsolni és amely szolgáltató nem hallgat a felhasználók szavára az vagy alkalmazkodik, vagy más piacon lesz kénytelen szerencsét próbálni.

Példának nézzük csak meg az ár-összehasonlító portálokat, amelyeken rengeteg, a magyar kereskedőknél fellelhető termék jelenik meg. Az adott termék adatlapján már nem csak a termék hivatalos leírása, specifikációja és marketing ismertetője látszik, hanem a vásárlók által adott visszajelzések mind a termékkel, mind a kereskedővel kapcsolatban.

Ez nagyon jó azoknak, akik még csak tervezik a vásárlást, hiszen még a beruházás előtt fény derül olyan hibákra is, amelyről jó, ha tud.

Vannak azonban bizonyos esetek, témák, termékek, amikor nem biztos, hogy olyan jó kizárólag véleményekre támaszkodni, azok alapján dönteni. Ilyen lehet egy pénzügyi döntés meghozása, egy rendszeres megtakarítási termék, egy nyugdíjbiztosítás vásárlása is.

Nyugdíjbiztosítás vélemények az interneten

Egy biztosítás megkötése mindig az igényfelméréssel kezdődik, hiszen mindenkinek más és más az élethelyzete, és más problémára keresi a megoldást. Ha mindenkinek más az igénye, mások az elvárásai és a pénzügyi lehetőségei, akkor a személyre szabott ajánlatot fog kapni (kell kapnia) a tanácsadótól.

Mi a Biztosításszakértő.com-nál más terméket ajánlunk annak, aki kis, pár ezer forintos összeggel indítana nyugdíj megtakarítást, de más lehetőséget kínálunk annak, aki magasabb több tízezer forintos összeggel vagy százezres, esetleg milliós összeggel kezdene takarékoskodni. Máshogy számolunk annak, aki adókedvezmény igénybevétele mellett dönt és máshogy annak, aki nem. Mást kap az, aki havi folyamatos megtakarításban gondolkozik és mást, aki egyszeri összeget tenne félre magának. Még sorolhatnánk a sok változatot, amikor más és más lehetőségeket ajánlunk ügyfeleinknek.

A pozitív nyugdíjbiztosítási vélemények íróinak lehet, hogy megfelelt, illetve negatív vélemény esetén nem felelt meg a kiajánlott megtakarítás, de lehet, hogy ugyanaz a termék másmilyen vélemény megírására sarkallná önt.

Önnek is más az élethelyzete, a pénztárcájának állapota. Miért vásárolna pénzügyi terméket olyan nyugdíjbiztosítás vélemények alapján, amely inkább az író szubjektív megítélésén alapszik, mint objektív, tárgyilagos, számokkal, kalkulációkkal alátámasztott érvek alapján?

Ha személyre szabott kalkulációt és tanácsadást kap egy biztosítási szakembertől, akkor megkapja

 • az ön személyre szabott megtakarítási tervét, ami tartalmazza a tartamot, a havi befizetendő díjat, fizet-e eseti díjat vagy sem, igénybe veszi-e az adókedvezmény lehetőségét, a hozam kilátásokat, a biztosító által levont költségeket és
 • ha szükséges az egyéni kockázati biztosítási tervét, amely tartalmazza, hogy életbiztosítás, balesetbiztosítás, egészségbiztosítás kiegészítők közül melyeket kéri és melyekre nincs szüksége,
 • a tanácsadó tapasztalatát, szakismeretét.

Akkor miről olvassak inkább véleményt mielőtt nyugdíjbiztosítást kötök?

Ha nyugdíjbiztosítást kötne természetesen tájékozódni kell is, és fontos is, adatok összehasonlítása is fontos és amennyiben véleményekre kíváncsi, akkor az alábbiakkal kapcsolatban kérje ki a már tapasztaltabbak véleményét.

Olvassa el a biztosításközvetítőről írt véleményeket!

 • Mennyire volt szakmailag felkészült a közvetítő? (Amit elmondott a tanácsadó mennyire van összhangban a termék biztosítási feltételeiben, kondíciós listájában leírtakkal?)
 • Mennyire ismerte a nyugdíjbiztosítás termékek részleteit?
 • Értékesítés, vagy inkább ügyfélcentrikus ez a tanácsadó?
 • Mennyire tudott válaszolni az ügyfelek kérdéseire?

Olvassa el a biztosítóval kapcsolatos véleményeket is, amelynek a termékét kiajánlotta a közvetítő.

 • Mennyi elégedett vélemény van a biztosítóval kapcsolatban általánosan?
 • Mennyire rugalmas ügyintézés az adott biztosítónál?
 • Könnyen elérhető a biztosító telefonos, emailes, vagy személyes elérhetőségein?
 • Mennyire egyszerű a biztosítás megkötésének menete?

Olvassa el a kiajánlott termékkel kapcsolatos (de csak a specifikációival kapcsolatos) véleményeket

 • Rugalmas a termék? Hányszor van lehetőség például szüneteltetni? Aki ezt már kihasználta, mennyire tudta könnyen kihasználni? Mennyire volt hasznos a számára?
 • Díjcsökkentés lehetséges? És ha igen, mikortól, és milyen összegre?
 • A nyugdíjbiztosítás kezdeti egységeiből mikorra lesz 100%-ban felhalmozási egység?
 • Mi a minimális díj, ha ezt választja, akkor változnak-e a paraméterek? (Pl.: Bónuszok jóváírása)

Ha nyugdíjbiztosítást kötne, akkor az összehasonlítást kezdje inkább tárgyilagos, megfogható információk keresésével úgy, mint a TKM áttekintéssel, összehasonlítással, ezzel pedig néhány kivételesen drága terméket azonnal ki is tud szűrni a leendő befutók közül.

A nyugdíjbiztosítás összehasonlítással kapcsolatos tippjeinket elolvashatja következő cikkünkben!

Cikksorozatunk következő része: Nyugdíj megtakarítás tudnivalók kezdő takarékoskodóknak 3. rész. Nyugdíjbiztosítás összehasonlítás

Cikksorozatunk előző része: Nyugdíj megtakarítás tudnivalók kezdő takarékoskodóknak 1. rész. A nyugdíjbiztosításról általánosan

környezetvédelmi felelősségbiztosítás

Megjelent a rendelet: itt az új környezetvédelmi felelősségbiztosítás

A kötelező környezetvédelmi felelősségbiztosítás cégeknek 2024.01.01-től. Mit takar ez a felelősségbiztosítás és kiknek szükséges megkötni?

vadkár, vadgázolás autóval

Vadgázolás: Már minden esetben az autós a felelős, ha elgázol egy szarvast

Amikor vadgázolás történik, az minden esetben közúti balesetnek minősül, amelyet jelenteni kell a rendőrség felé. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban!

állami tanuló balesetbiztosítás

Fontos tudnivalók az államilag finanszírozott tanuló balesetbiztosításról

Az állam által finanszírozott általános tanuló balesetbiztosítás minden 3. és 18. életévét betöltött gyermeknek alanyi jogon jár. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

utasbiztosítás árváltozás

Az infláció ellenére alig változtak az utasbiztosítások árai

Idén nyáron is sokan utaztak külföldre nyaralni, de mi a helyzet az utasbiztosításokkal?

évfordulón túli lakásbiztosítás felmondás

Amit az új, évfordulón kívüli lakásbiztosítás felmondásról tudni érdemes

Mit kell tudni az évfordulón kívüli lakásbiztosítás felmondásról? Cikkünkben körbejárjuk.